Recension av Frantzén – av Ebba E.

Frantzén

Att uppleva Franzén är verkligen något helt annat. Och jag säger verkligen uppleva och inte äta på av en anledning, för Franzén är en upplevelse bortom endast maten. Det är en föreställning som du är med om, och det märks att varje liten detalj är strikt recenserad. Till och med hissen är timead för att matcha musiken som spelas på väg upp och ned. Jag får känslan att personalen meddelar varandra om sällskapet, för nästan det första som händer när vi kommer upp till drinken är att det dras ett vågat skämt till min killkompis, inget olämpligt men det flyger till rätt person - och som det flög. Vi får starta med ett förlösande skratt som tar bort nervositeten - för ja, smått nervösa var vi absolut. Vi startar såklart med champagne, och den typen av champagne du som vanlig person typ aldrig får chans att njuta av. Vi får in fantastiska små canapeer där smakerna är så komplexa men samtidigt självklara. Det är så gott att vi återigen börjar skratta. Vi alla som sett bilder från Franzén har sett den berömda ”luckan” där du presenteras med vad du ska äta under kvällen - spännande och kul. Efter ett gäng canapeer och småsnacks tar vi ned i matsalen. Återigen känns allt så timeat. Maten är minst sagt fantastisk. Det går inte att säga något annat. Jag slås också av lekfullheten hos Franzén, och det är nästan det bästa. Små servetter med broderade smileys, du äter langoustiner med händerna. Efter timmar som känns som minuter kommer vi tillbaka upp i vardagsrummet, för kaffegodis och cigarr på balkongen. Vi pratar med servitören som berättar war stories om alla år. Efter en helkväll av intryck och yttersta lyx, befinner vi oss i hissen ned och tonerna av ”I just can’t get enough”. Och det är på pricken exakt så. Morgonen efter startas avanzakontot ”Franzén” - nu börjar sparandet till nästa gång.