Recension av Frantzén – av Katrine L.

Frantzén

·

Frantzen, det trodde jag aldrig, att jag skulle få skriva en recension om denna restaurang. Men när vi valde att avstå Italien detta år och Frantzen valde att ha öppet, så kunde vi lägga reskassan där. Och väl investerade pengar.
Herrejisses vilken upplevelse, har fortfarande inte fattat att vi varit där, pillat på menyn flera ggr här hemma.

Vi hade en lunchsittning, och det rekommenderas. Från 13 till ca 18 var vi där, ingen stress utan vi fick verkligen njuta av allt.
Från att vi ringde på klockan och blev insläppta, visade till hissen och sen var vi förlorade i något vi aldrig ens kunnat förutspå.

Vi fick avnjuta små snacks på översta våningen och blev guidad i vårt vinval som visade sig bli en fullträff, ja både vin och sommelier.
Fick en liten rundvisning och fastnade såklart i vinrummet lite extra.
Sen hamnade vi på de bästa platserna, i mitten vid köket, full uppsikt och fick den ena maträtten efter den andra serverade. Kan inte säga vad som var bäst.
När desserten var uppäten fick vi återigen gå upp där allt började, där kom ännu en dessert och en del praliner och godis.
Vi blev borttrollade totalt, känns svårt att skriva en rättvis recension men vi förstår varför de har tre stjärnor, att de är bäst i Europa och att Björn blivit utsedd till en av Europas bästa kockar, för detta var ett extra ordinärt mirakel.