Recension av Minako – av Daniel S.

Tillåt mig att få berätta om den bästa sushiupplevelsen jag haft där smak och passion verkligen står i fokus.

Kommer in ensam och blir frågad om jag är själv eller väntar på någon, svarar att jag är själv och då blir jag ombedd att sätta mig framme vid sushikocken som glatt välkomnar mig att sitta så nära, när jag sedan frågar vad som rekommenderas blir svaret "att äta tills du blir mätt" jag skrattar lite, säger "det menar du inte", varpå personen som sitter bredvid säger "Det Yoshi menar är att det blir en bit i taget fram tills du känner dig nöjd" och genast så bestämmer jag mig för det.

Yoshi som kocken heter verkar ha erfarenhet som ingen annan har här i Stockholm, allt går rysligt snabbt, det räknas inga skedar när det är rullar som görs, det är färskt skuret, wasabi ligger på riset under fisken och biten är redan smaksatt och klar så doppande i soya behövs icke!

Det bjuds på allt från helgeflundra till bläckfisk och pilgrimsmussla, det är en helt fantastisk tempura rulle efter tredje biten, är det så att det blir för mycket wasabi, säg till så ordnas en ny bit och kommande sushi har mindre mängd.

Till en början så är det vanliga grejer eller "bolibompa" som yoshi glatt utbrister, så ju längre du sitter desto konstigare och mer spännande blir det, alla bitar blir bra behandlade och smaksättningen går från att vara massa saker på till endast havssalt och lime, med jämna mellanrum blir det eldade bitar.

Det märks verkligen att det är så mycket kärlek i hela etablissemanget och alla sushirestauranger jag tidigare ätit på har blivit som bortblåsta, för det blir inte bättre än såhär i Stockholm!

OBS det är ytterst prisvärt också!