Recension av Nisch – av Adam L.

Så många år som man tänkte gå hit. Fick tillslut tummen ur och gjorde det här om dagen. Eftersom man aldrig någonsin hör någon som går hit, eller har varit här, så gick man ju inte dit med alltför höga förväntningar. Men oj va bra det var!

Inga val, bara en avsmakningsmeny à 755 kr, ca 7-8 rätter. Väldigt sällan när jag går på den här typen av restaurang, lyx eller semilyx - fine dining helt enkelt, så tycker jag alla rätter är goda. Det tyckte jag idag, med undantag för lakritsglassen som avslutning, men så gillar jag ju inte lakrits heller, sällskapet tyckte den var fantastisk.

Som vanligt är det ganska avancerade rätter, så jag har svårt att återberätta exakt vad jag åt, men nivån var riktigt hög på alla rätter. Snyggt presenterat och väldigt gott. Inte bara konstigt eller innovativt, som det ibland blir. Dock som alltid med fine dining, så var det för lite mat. Jag hade utan problem kunnat äta hela menyn direkt efter igen och jag är ganska liten i maten "för att vara kille".

Stället i sig är riktigt nice. Andas fine dining, på det positiva sättet. Mina tankar går till gamla F12. Det är snyggt men inte stelt. Lugnt och trivsamt. Personalen var superproffsig, men några gånger på gränsen till säljiga, vilket aldrig är en trevlig känsla när man är ute och äter. Men bara på gränsen! Ett litet minus var väl också tempot. Jag gillar när det går snabbt, kanske lite väl snabbt skulle nog gemene man tycka, men 3 timmar för 7-8 rätter är för länge. Jag blir uttråkad. 2 timmar hade varit perfekt.

Lakritsglassen ja. Tänkte "så farligt kan det väl inte vara". Bet av lite av det svarta höljet och tänkte "jag gillar fan inte lakrits, men sååå farligt var det väl inte, jag kan ta en lite större tugga av den bruna glassen inuti". Visade sig att höljet var choklad och innehållet lakritsglass. Å herregud va äckligt. Jag tuggade i mig det och jag lovar, smaken satt i i en kvart och gjorde mig nästan illamående. Haha, men som sagt, inte restaurangens fel, även om jag tycker det är lite korkat att välja en smak som man vet att 50% ogillar.