Recension av Nybrogatan 38 – av Charlotte A.

·

Som jag gillar Nybrogatan 38, raka vägen in på min topplista. Har länge velat gå hit och hade idag morgonen fri för frukost och ångrar inte besöket en sekund. Redan planerat in ett nytt för att även prova deras lunch, som såg BOMB ut. Återkommer!

Jag måste säga att jag var skeptisk till priserna kontra portitionsstorlekarna, med den standarden som de levererar hade jag räknat med några matskedar gröt och något litet fluff på toppen när jag läste menyn. Men det här var en portition för nästan två personer som serverades och dessutom badade i det fluffigaste skum jag någonsin skådat. De hade snyggt gömt äppelkompotten under allting vilket var en trevlig och söt överraskning. Perfekt krämig och lagom tempererad gröt var det också, för 65k! Då jag hade svårt att bestämma mig beställde jag även ett knäckebröd (som också var ovanligt stort) med färskost, ägg, kaviar och gräslök som också kom snyggt serverat, 65kr. Knäckebrödet hade en schysst knaperhet och söt havreton som var perfekt till gröten. Läs: PRISVÄRT!

Vad gäller frukostmenyn (då det var det jag kunde välja på) tycker jag levererar en bra bredd och variation av sött, salt, fett och friskhet. Någonting för den klassiska frukostälskarn som gillar gröt, yogurt, smörgås och kokt ägg med Kalles. Eller för den mer hälsomedvetna och lite mer moderna med chiapudding och ”hälsobröd”, givetvis med avokado på toppen. Och det mesta där emellan såsom frukt, croissanter, omeletter, förskpressade juicer mm.

Matsalen är liten och elegant med snygga röda skinnsoffor som pryder väggarna och skapar en exklusiv känsla. Kanske är det lite brist på mjuka material som kan ta upp ljud... ljudvolymen tenderade till att bli för hög när det var som mest folk inne i lokalen. Men det är härligt!

Personalen vill jag också höja då de var riktigt proffsiga med trevligt bemötande. Såg till att det fanns vatten, fyllde på kaffet och bidrog till att jag och mitt sällskap fick en härlig stund!