Pier 16

3,2
15 betyg
$$$
Restaurang
Pier 16
3,2
15 betyg

Pier 16 på Lidingö skippar den maritima känslan och satsar istället på modernt kolonial touch i skärgårdsmiljö. Hit hittar barnfamiljer, vänner och bekanta för att umgås, övernatta och äta med utsikt över vattnet.

Våren 2014 förvandlades Gåshaga Sealodges gamla lokaler till en modern kombination av skärgårdskrog, hotell och konferenslokal med namnet Pier 16. Tanken är att piren, som Pier 16 är döpt efter, ska fungera som en mötesplats och upplevelse för vänner, familjer och bekanta - något som genomsyrar konceptet in i detalj. Den forna skärgårdsstilen har bytts ut mot en modern kombination av bekvämlighet och medvetna stilmarkörer inramade av höga glasväggar ut mot bryggan.

I centrum står menyn som komponerats av Christian Siberg som tidigare jobbat på Fiskekrogen i Göteborg. Ärlig matlagning med bra råvaror och mycket smaker utlovas, både som à la carte och som helglunch, och influenserna kommer såväl från det svenska, skärgårdsinspirerade köket som från kontinenten. Här återfinns obligatoriska klassiker som består av allt från skagen och inlagd sill till burgare, ceasarsallad och grillad tonfisk. Men också pintxos, smårätter, går att beställa från baren. Kidsen serveras bland annat korv och barnburgare.

Inta den rymliga bryggan under sommaren eller sjunk ner i någon av de mjuka stolarna inomhus; restaurangens panoramafönster står för lika mycket utomhuskänsla inne i restaurangen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
15

Recensioner av Pier 16

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Vilken god mat! Wow!!

Utanför Stockholm i Lidingö Så kan man hitta restaurang pier 16. En blandning mellan libanesiskt och italienskt.

Precis vid vattnet med utsikt över de, och med modern och stilren inredning så kommer du garanterat trivs här.

·

Önskar att fler skulle hitta hit! Speciellt en vacker sommmarkväll. Jättehärlig personal och menyn består av mycket libanesiskt, ( nuvarande ägare startade Beirut Cafe)
Men även klassiker som toast Skagen, Caesarsallad och pastarätter. Oxfilépasta...

Bodde på detta fantastiska hotell en natt. Middagen på kvällen var väldigt god (mycket libanesiskt men även annat) och restaurangen känns lyxig men mysig, dock med humana priser. Läget är precis vid vattnet. Personalen var supertrevliga och gav utmärkt...

·

Har ännu bara testat brunchen på Pier 16, men den var bra. Favoriten från buffén var helt klart miniburgarna. Lokalen är fantastisk, från inredning till rymden och utsikten. Mycket bra bemötande. Ser fram emot en middag och sen att eventuellt höja betyget!

Supertrevlig miljö, ljus, fräscht och snygg inredning. Ligger härlig intill vattnet. Kan tänka mig att det är härligt att sitta och titta på solnedgången medans du avnjuter en middag.
Jag var här en solig vinterdag på brunch. Brunchen var en v...

We set out to go watch the off shore race in lidingo. And we decided to try pier 16 for lunch, we tried the Lebanese platter and an Italian beef dish. The food was delicious. Nice indoor decor but great outdoor eating area Space. Definitely a hidden gem. Nice staff will be back when in that area.

en 3/5. Förvänta er inte för mycket. Restaurangen har en mysig och trevlig atmosfär samt underbar utsikt. Hög mysfaktor. Jag brukar äta här på vardagarna, har testat den libanesiska men också det svenska meny alternativet. De är bra mat inget mindr...

Finns orättvist massor av gamla recensioner här. Sedan Elias tog över levereras det mkt vällagad och smakrik libanesisk mat. Maten 5*.
Servicen är det som drar ner. Förmodligen svårt att få bra kunnig personal pga att det ligger där det ligger. ...

Texten har översatts automatiskt.

I alla dess olika inkarnationer Pier 16 eller restaurang J etc, verkar endast har kunnat tillhandahålla bra service eller god mat, aldrig båda samtidigt. Den nya Pier 16 har nu kunnat bryta detta mönster och ge dålig service och dålig mat på samma gång. Vi be...

Fantastisk miljö i vacker byggnad med utsikt över Stockholms inlopp. Vi har alltid fått bra service och tycker att det är ett bra och prisvärt ställe.

Det värsta jag varit med om. Fick gå och fråga var maten hade tagit vägen efter över en timme. Servitrisen hade ingen aning, frågade om det hade smakat bra?!! Personalen har noll koll och tog inget ansvar för den dåliga servicen och att vi hade totalt glö...

Tyvärr tummen ned!! La kort till med vår segelbåt för att lämna av gäster i en f.ö. Helt tom hamn. Blev så snorkigt och otrevligt bemött av en servicepersonal.
Tips! Satsa på vänligt bemötande av folk så kan ni få b...

En jättebesvikelse. Urusel service. Efter två påminnelser blev jag uppmärksammad efter 30 minuter. Ingen ursäkt eller kommentar från restaurangens sida. Utförbannad tappade jag aptiten och åt bara för syns skull det billigast. Och inte en spänn i...

Fantastiskt läge men tyvärr räcker inte det. Medioker mat och både hovmästare och servis helt utan servicekänsla.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
15

Representerar du Pier 16?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Pier 16?

Pier 16 ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på Pier 16?

På Pier 16 serveras bland annat:

  • Pizza
  • Europeiskt
  • Internationellt
  • Sallader

Har Pier 16 uteservering?

Ja, Pier 16 har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Är Pier 16 barnvänligt?

Ja, vi har kategoriserat Pier 16 som en restaurang som passar att ta med sig barnen till.

Kan man beställa take away från Pier 16?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Pier 16. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger Pier 16?

Pier 16 ligger på Värdshusvägen 14-16, Lidingö.