Pier 16. Pier 16.

Bästa restaurangerna på Lidingö

Lidingö är den största ön närmast Stockholms stad och här finns det gott om bra restauranger att utforska – såväl restauranger som håller öppet året om liksom mysiga sommarkrogar. Oavsett om du bor på Lidingö, eller har tagit dig hit över dagen, så lyfter vi i denna guide de bästa restaurangerna för den som uppskattar god mat. Sugen på fisk, skaldjur, pizza, husmanskost eller internationellt? På Lidingö är utbudet brett. Inte sällan serveras måltiden dessutom till vacker utsikt. Här är guiden till riktigt bra restauranger på Lidingö.

Innehållsförteckning
 1. Lidingös bästa restauranger
  1. 450 Gradi – Lockande pizzor
  2. Restaurang Bryggan – Dra in havsluften
  3. Bibliothék – Centralt AW-hak
  4. Högberga Gård – För livsnjutare sedan 1911
  5. Quarti – Kvarterskrog med matglädje
  6. Pocket – Uppskattad lunchdestination
  7. Lidingö Saluhall – Matglad mötesplats
  8. Ellery Beach House – Soliga smaker
  9. Lulu – En mix av smaker
  10. Quai – Dalénumkajens kvartersbar
 2. Caféer och bagerier
  1. Vattenverket – Stenugnen går ständigt varm
  2. Lidingö Bröd & Pâtisserie – Varierande sortiment
  3. Millesgården Lanthandel – KRAV-märkt
  4. Kaptensstugan – Stuga från 1860-talet
  5. Långängens Gård – Lantlig lunchbistro
  6. Betsy Sandberg Choklad & Glass – Anrikt

Lidingös bästa restauranger

Bra restauranger på Lidingö

450 Gradi

Lockande pizzor

I nya lokaler, cirka 300 meter från den tidigare, ligger den omåttligt populära pizzarestaurangen 450 Gradi. Här bakas äkta napolitanska pizzor i just 450 graders värme och bagaren kommer själv från Neapel. Njut av pizza, italienska rätter, delikatesser och hemgjord gelato. På 450 Gradi finns även utomhusbar på den soldränkta uteserveringen under årets varmare månader.

Restaurang Bryggan

Hemsida

Dra in havsluften

Ungefär en kvart från city, intill Kyrkviken och Stockholms inlopp, ligger Restaurang Bryggan. Här befinner du dig så pass nära vattnet att du kan känna doften av det. Nästan året om kan du komma hit för att äta från en spännande meny vars fokus ligger på svenska klassiker, säsongens favoriter och inslag från världens alla hörn. Det sjönära läget bidrar givetvis med en vacker utsikt, men det säger ju sig självt.

Bibliothék

Centralt AW-hak

På Bibliothek är det alltid något i görningen: musikquiz, afterwork med dj, ostron-onsdag och “rött och kött”. Självklart kan du även komma hit enbart för matens skull, som serveras till lunch, brunch och middag. Smakmässigt hämtar man inspiration från både när och fjärran, från köttbullar med potatispuré till steam buns, lobster rolls och oxtartar.

Högberga Gård

För livsnjutare sedan 1911

Romantiska Högberga Gård, belägen precis vid Stockholms inlopp, rymmer en restaurang i herrgården med ståtliga matsalar i olika storlekar. Hit kan man komma för frukost, lunch eller middag och på helgerna vankas det afternoon tea. Menyn utgår från säsongens skafferi och extra vikt läggs vid hantverket, för att på bästa sätt framhäva råvarorna. Man arbetar för en hållbar matproduktion och väljer därför lokala producenter så långt det är möjligt.

Quarti

Hemsida

Kvarterskrog med matglädje

Styr stegen mot Quarti om du är ute efter god stämning och matglädje. På denna trevliga kvarterskrog står nämligen gästernas välbefinnande i fokus och menyn består av enklare rätter som gänget bakom själva tycker om. Hit kan man komma för en trerättersmiddag, en spontan måltid eller en öl i baren. Första söndagen i varje månad firar man dessutom Schnitzelsöndag.

Pocket

Uppskattad lunchdestination

Sedan hösten 2019 hittar man Pocket i Lidingö Stadshus. Detta är en av Pocket-konceptets mindre restauranger vintertid, men under sommaren dubblas antalet sittplatser när den trevliga uteserveringen öppnar. Hit kan man komma och äta lunch på vardagarna, där man kan välja mellan dagens vegetariska, fisk eller kött. Till maten ingår nybakat bröd, sallad, kaffe och kaka. Man erbjuder även catering och det går också bra att hyra lokalen för fest.

Lidingö Saluhall

Matglad mötesplats

Lidingö Saluhall erbjuder det mesta. Hit kan man komma för att äta en smakrik lunch under vardagarna, där man tar utgångspunkt i den svenska husmanskosten med mycket fisk och skaldjur. Ät på plats eller köp med lunchen i en färdig och uppvärmd matlåda. På fredagar bjuder man in till afterwork med kvällsöppet i restaurangen, och då kan man slå sig ned och njuta av skön musik, god dryck och en spännande à la carte-meny. På lördagar serveras brunch.

Ellery Beach House

Hemsida

Soliga smaker

Ellery är inte bara Stockholms första beach resort, utan inhyser även två restauranger och tre barer. På Palmers hämtar man inspiration från promenadstråken vid Nices stränder, Amalfikustens torg och Tel Avivs matmarknader, och serverar middagsrätter med smak av kolgrill, färska örter, kryddor och grönsaker. Coco fixar både lunch och middag samt ett brett utbud av dryck att skåla i. På Ellery kan du även starta dagen vid frukostbuffén med utsikt över skärgården. 

Lulu

En mix av smaker

Beläget precis vid vattnet, intill Skärsätra/Dalénum båtklubb, ligger Lulu Poké & Sushis filial på Lidingö. Precis som namnet avslöjar så är det just sushi och poké bowls som spelar huvudrollerna på menyn, till både lunch och middag. Man håller öppet under veckans alla dagar och erbjuder både servering på plats och take away, för den som har lite brådis. Hit är även hundar varmt välkomna.

Quai

Dalénumkajens kvartersbar

Quai har det mesta som behövs för en sofistikerad och avkopplande kväll, då man siktar på att vara ett vardagsrum för alla sinnen. Detta skapar man med hjälp av mat, noga utvald dryck och trevlig atmosfär. Skaldjur, fisk, kött och pasta hittas på menyn ihop med söta desserter och ost. Skaldjur – ostron, räkor och skaldjursplatå – bokas tre dagar innan besöket.

Caféer och bagerier

Bra caféer och bagerier på Lidingö

Vattenverket

Stenugnen går ständigt varm

Precis intill Kottlasjön ligger det gamla vattenverket, som numera rymmer stenugnsbageriet och caféet med samma namn. Med ett genuint hantverk, fina råvaror och kärlek bakar man omtyckta bullar och bröd. Hit kan man dessutom komma för såväl frukost och lunch som fika, eller kanske bara för en kopp kaffe eller ett glas vin. Under sommaren kan man slå sig ned på uteserveringen och spana på folk.

Lidingö Bröd & Pâtisserie

Hemsida

Varierande sortiment

Lidingö Bröd & Pâtisserie är en frekvent deltagare i Thatsups stora blindtester av semlor, saffransbullar och kanelbullar – och alltid med bra placeringar som resultat. Det skvallrar om hög kvalitet. Här hittar man ett gott sortiment av frukost- och lunchsmörgåsar som man kan köpa med sig på språng, eller njuta av på plats. Det går också bra att fika på tårtor och bakverk, samt att beställa till den kommande festen.

Millesgården Lanthandel

KRAV-märkt

I restaurangen och caféet på charmiga Millesgården serveras enklare lunch, smörgåsar och hembakat fika. Fokus ligger på KRAV-märkta och närodlade råvaror, och med fullständiga rättigheter erbjuder man även vin och öl. Belägen på en av terrasserna har restaurangen utsikt mot vackra skulpturer och parkens grönska.

Kaptensstugan

Hemsida

Stuga från 1860-talet

Kaptensstugan öppnade under 2015 och var då endast tänkt att vara ett sommarcafé, men gästernas efterfrågan på ett året runt-café i Kyrkviken var stor. Menyn erbjuder allt från Kaptenssmörgåsar till dagens hemlagade varma eller kalla maträtter. Man har även fullständiga rättigheter och vinet, ölet och spriten växlar utifrån årstiderna. Sortimentet i tårt- och bakverksdisken varierar från dag till dag, men det mesta är alltid bakat i stugans egna lilla kök. Hundar är välkomna.

Långängens Gård

Lantlig lunchbistro

Omgiven av idylliska vyer ligger Långängens gård, dit du kan bege dig för en fika eller lunch, eller hyra hela gården för privata festligheter. Menyn innefattar bland annat sallader, gårdens egna varianter av streetfood-rätter som tacos och burgare, samt en barnmeny för de yngre gästerna.

Betsy Sandberg Choklad & Glass

Anrikt

Betsy Sandberg flyttade till sin kusin på Lidingö i början av 1920-talet och tillsammans startade de Betsy Sandberg Choklad. Sedan starten 1926 har de sålt egentillverkad konfektyr och under åren har de blivit en av de bästa chokladtillverkarna i Sverige. Många av de gamla recepten har behållits och dessa har fått sällskap av nya spännande smaker. Utöver choklad säljer man även egentillverkad gelato och sorbet i italiensk stil. I butiken på Lidingö kan man köpa med sig choklad och glass hem.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;