Recension av Restaurang Agaton – av Roger A.

Jag med sällskap besökte Agaton för en middag tillsammans. Jag åt en pepparstek på oxfilé och potatisgratäng och mitt sällskap en lammytterfilé med risotto. Båda rätterna var mycket goda. Risotton var fantastisk!

Men var tog servicen vägen? Ingen av personalen var intresserad av vad vi tyckte om maten och om den smakade bra, trots att det var ganska får gäster i matsalen. Runt min oxfilé satt en bit plastband (eller liknande) kvar. Jag kunde inte skär loss en bit av köttet och funderade varför, tills jag fick se plastbandet. Efter borttagandet av detta gick det bättre!

Efter huvudrätten bestämde vi oss för att beställa en varsin dessert och kaffe. Vi satt där med tomma tallrikar, men ingen av personalen tog någon notis om oss. Efter ca 15-20 minuter kom det förbi en kypare som, utan att fråga om vi var belåtna med maten, gav oss en varsin dessertmeny. Då hade vi redan ledsnat och begärde in notan istället.

Det finns många fina restauranger i Gamla stan, så varför gå till Agaton? Jag gillar inte att bli serverad med en axelryckning, även om maten smakar bra!