Restaurang Agaton

2,7
10 betyg
$$$
Italiensk restaurang
Agaton
2,7
10 betyg

I hjärtat av Gamla stans medeltida kullerstensgränder hittar du restaurang Agaton. Här hämtar man inspiration från hela Europa, men främst från det italienska köket. Italiensk matkärlek möter rödvitrutiga dukar och rustika stearinljus för en ultimat mysfaktor. Lokalen har anor från 1500-talet, vilket märks på de tegelklädda historiska stenvalven.

Varje dag serveras ett urval av lunchrätter med utgångspunkt svensk husmanskost, men med influenser från resten av Europa. Framåt kvällen tar man fram à la carte-menyn, som erbjuder vällagade klassiska italienska rätter i form av hemgjorda pastarätter, fisk- och kötträtter samt den tidlösa risotton. Självklart har Agaton även nygräddade pizzor, som är gjorda på tipo 00-mjöl och San Marzano-tomater – precis som i Italien.

Den tidlösa inredningen, i kombination med det italienska mathantverket, gör att man glömmer bort att man är i Stockholm och istället hamnar i Italien för en stund. Ett besök på Agaton lockar såväl affärsgäster och par på romantisk dejt, som familjer och födelsedagsfirare. Här ska alla känna sig som hemma. Glöm inte att avsluta middagen med ett glas av den italienska drycken, grappa.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,7
10

Recensioner av Agaton

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Var sugen på pizza och hade nära till Agaton, ärligt så hade jag förväntat mig lite bättre pizza än det jag blev serverad, billiga råvaror i pålägget och osten hade smällt till olja, pizzadegen luktade jäst, det var ingen italiensk...

Helt ok ställe mitt i turistmeckat gamla stan. Klassisk italienska rätter, smakerna sitter som de ska. Service ok. Inget ställe jag hyllar men inte heller dissar direkt. it is what it is

Jag med sällskap besökte Agaton för en middag tillsammans. Jag åt en pepparstek på oxfilé och potatisgratäng och mitt sällskap en lammytterfilé med risotto. Båda rätterna var mycket goda. Risotton var fantastisk!

Men var tog serv...

Texten har översatts automatiskt.

Även om denna restaurang kan vara svår att nå för en lunch om du reser med bil - detta är en av de bästa klassiska lunchställena i Stockholm.
Bra meny med många, alltid färska alternativ. Alltid bra service, snabbt serveras måltider och mycke...

Tidigare denna vecka blev det spontant resturang besök på Agaton i Gamla stan. Vi lockades av en inbjudande meny tavla med rimliga priser samt en typisk still inred italiensk stil. Den stora del av menyn var givetvis från italienska köket men trots med stor variation. Jag vald...

Har bara ätit lunch här vid två tillfällen och kommer nog inte gå tillbaka en tredje gång.

Katastrof! Fick fel varmrätt tre gånger. När den sen kom in igen var det fel igen.... mitt sällskap hade då dessutom redan ätit upp. Fick också vänta i evigheter för att betala eländet! Blä! Ingen trevlig personal heller.

Vi var två personer som till "förrätt" fick dela på tre torra kanter med vitlöksbröd. Varmrätten, Ryggbiff med rödvinssås och bea, måste vara den sämsta köttbit jag någonsin fått! Full med senor och helt smaklö...

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Den sämsta skitrestaurangen som jag någonsin har varit på det började med att vi fick förrätter och vitlöksbröd som vi inte hade beställt och där vårt sällskap på 11-12 personer fick dela på tre talrikar, när vi sedan sk...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,7
10

Representerar du Restaurang Agaton?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Restaurang Agaton?

På Restaurang Agaton serveras bland annat:

  • Pizza
  • Italienskt
  • Pasta
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Restaurang Agaton?

Restaurang Agaton ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Kan man beställa take away från Restaurang Agaton?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Agaton. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Serverar Restaurang Agaton lunch?

Ja, Agaton har lunchserveringar.

Var ligger Restaurang Agaton?

Restaurang Agaton ligger på Västerlånggatan 72, 111 29, Gamla stan. I närheten ligger Slussen. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 300m).