I hjärtat av Gamla stans medeltida kullerstensgränder hittar du restaurang Agaton. Här hämtar man inspiration från hela Europa, men främst från det italienska köket. Italiensk matkärlek möter rödvitrutiga dukar och rustika stearinljus för en ultimat mysfaktor. Lokalen har anor från 1500-talet, vilket märks på de tegelklädda historiska stenvalven.
Varje dag serveras ett urval av lunchrätter med utgångspunkt svensk husmanskost, men med influenser från resten av Europa. Framåt kvällen tar man fram à la carte-menyn, som erbjuder vällagade klassiska italienska rätter i form av hemgjorda pastarätter, fisk- och kötträtter samt den tidlösa risotton. Självklart har Agaton även nygräddade pizzor, som är gjorda på tipo 00-mjöl och San Marzano-tomater – precis som i Italien.
Den tidlösa inredningen, i kombination med det italienska mathantverket, gör att man glömmer bort att man är i Stockholm och istället hamnar i Italien för en stund. Ett besök på Agaton lockar såväl affärsgäster och par på romantisk dejt, som familjer och födelsedagsfirare. Här ska alla känna sig som hemma. Glöm inte att avsluta middagen med ett glas av den italienska drycken, grappa.