Recension av Restaurang Hantverket – av Katarina D.

12 apr. 2019 · Uppdaterad

Fantastiskt snygg inredning och atmosfär. Underbar härlig oas med varma färger och material och växter. Stämningen vann mig över direkt.
Ljudnivå- perfekt
Ljussättning- perfekt
Intimt, luftigt, classy, avslappnat- en mix av det bästa.
Bra för stora som små sällskap.
Lokalen är uppdelad i restaurangdel och bardel.
I bardelen finns sk "spritbordet" där max 8 pers får plats och för 1500 kr får en 5 olika cocktails som är ihopkopplade med 5 olika snacks/mellanrätter. Jag har testat spritbordet och kan bara säga att det är helt fantastiskt.

En annan gång var jag på middag/AW och bokade plats vid matbaren runt det öppna köket. Fröjd.
Underbar servitris och servitör som vart informativa, vänliga och personliga.

Menyn består av snacks samt varma & kalla mellanrätter. Som vanligt med mellanrätter så krävs det 3-4 st att bli mätt, bla b bla bla, notan drar iväg lätt osv osv men welcome to Sweden. När en kommer över att allt är dyrt i detta land så kan jag bara informera dig att maten här är värd varenda krona och mer.
Signaturrätten hasselbackspotatis.....ärligt....jag blev faktiskt lite besviken, min teori är att de var så hajpade att jag hade för höga förväntningar. Men jag tyckte om potatisarna, det är bara att jag inte älskade de.
DÄREMOT
Råbiffen!! jag älskar råbiffen, jag älskade varenda tugga, varenda mikrodel av alla smaker och smakintryck, krydda, arom, bismak och eftersmak.
Och för att inte tala om räksmörgåsen med kallrökta råräkor, löjrom, brynt smör, äggkräm, dill och rågbröd. Dör
Dessa två rätter kommer jag ha sådana cravings för att jag kommer bli galen.
Fantastiska råvaror av bra kvalitet som är säsongsanpassad. Nordisk twist
Jag tror att jag vågar t.o.m säga att detta är mitt nummer 1 favorit restaurang i Stockholm. Dvs skulle jag tvingas bara gå till ett ställe för resten av mitt liv i Stockholm så är det Hantverket (Lilla E, A&A, Portal etc sorry)