Recension av Restaurang Hasselbacken – av Adam L.

Första gången på denna klassiska restaurang idag. Brunch. Corona-tider gjorde att det var ganska få sällskap, men de hade åtminstone satt alla i en del av restaurangen, vilket gjorde att man inte upplevde det som alltför tomt. Menyn kändes någorlunda up to date, om man jämför med resten. Hyfsat nice och varierad brunchmeny med mellanrätter där två per person är lagom. Jag och min flickvän delade på fyra rätter: skagen, dagens soppa (svamp), svampkroketter och reuben bagel.

Skagentoasten (toppad med löjrom) var mycket bra. Hade önskat mig att brödet inte bara var rostat dock, utan smörsteks som brödet vi fick till soppan (jag tog det till skagen bara, så det inga problem, men tänker för den som inte tar soppan). Soppan var god, men inte wow. Reuben bageln var väl OK, lite ointressant. Torrt och ganska lite kött men god senap. OK bröd. Svampkroketterna var väl kanske bäst, åtminstone mest överraskande, eftersom de flesta kan göra bra skagen.

Maten skulle jag väl säga var 3,5, så jag funderade lite på vilket betyg jag skulle sätta, men sen kom jag fram till att det kändes ganska solklart med 3 som helhetsupplevelse. Stället känns lite daterat, både lokalen (späddes kanske på lite av att det var så lugnt) men också servicen. Omodernt på något sätt. Tycker också det är rätt värdelöst när man tar en kopp te, och får in en ganska liten kopp med varmt vatten i, med Lavazza-reklam på koppen och tepåse på sidan. De måste hotta upp sig lite om jag ska komma tillbaka. Finns potential i köket, men också i lokalen, som egentligen är mycket vacker, och läget ute på Djurgården med fin utsikt.