Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Roppongi

3,5 • 2 recensioner
Roppongi

Innebär sushi för dig en räka eller en skiva lax på en bädd av ris? Glöm det. Roppongi tar, med uppfinningsrikedom och överraskande råvaror, sushin betydligt längre än så.

Snökrabba, kimchimajonnäs, färskost, sparris, flamberad lax... Roppongis sushivarianter spänner över en rad oväntade ingredienser. De färgglada bitarna är ofta så vackert presenterade att man vill konservera rätterna en och en och hänga dem i en silverkedja som ett smycke runt halsen. (Är du skeptisk och tycker att jag tar i så jag spricker; ta en titt på bild nummer ett eller två här nedan). På menyn finns även en rad japanska, varma rätter, där den starkaste lysande stjärnan kan vara yakiniku och teriyakigrillad laxfilé med spenat i sesamdressing. 

Roppongi, som är behagligt dekorerad med blommor, vackert trägolv och ljusa ytor, erbjuder vardagar en dagens lunch som inte överstiger 80 kronor i pris. Här kan du få laxdumplings med syrlig dippsås, eller varför inte en smakrik panerad kyckling med chilimajonnäs och ris.

Roppongi, som själva poängterar att de inte tar några genvägar i köket, tillhör de japanska restauranger som vill mer än bara stilla hungern. Räkorna, fisken och omeletten kokas och filéas och tillagas på plats på Hantverkargatan 76. Snabbmat? Nej. Snarare mat som slinker ner snabbt för att den smakar så fantastiskt.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.
Fredric E.

Enbart testat lunchen på Roppongi som var helt klart godkänd.