Lokal Izakaya

4,0
7 betyg
$$$
Japansk restaurang
Cocktailbar
Lokal Izakaya
4,0
7 betyg

Asian fusion och cocktails i pulserande miljö

Före detta Lokal är idag en restaurang och bar av det asiatiska slaget. Med inspiration från den japanska pubkulturen, izakaya, serveras bland annat mellanrätter och sushi sida vid sidan med ambitiösa drinkar i baren. Här ska inga smaker vara för komplicerade, istället ska råvarorna få tala för sig själva.

På Lokal Izakaya har det forna franska bistrostuket bytts ut mot det asiatiska köket. Namnet är en sammanslagning av ”I” (att stanna) och ”Sakaya” (Sake shop) – gäster välkomnas alltså att stanna på ett glas samtidigt som de avnjuter japanska mellanrätter, asiatisk fusion och sushi i klassiskt utförande och med lite oväntade inslag. Konceptet bygger på idén att ”mat är som kärlek, den blir bättre om man delar på den”. Precis som menyn har även lokalen asiatiska inslag, såsom svarta, sobra möbler och en stor geishamålning i baren.

Och på tal om baren så är det också här som mycket av restaurangens liv finns, varav stället har kommit att bli något av ett vattenhål för Kungsholmens AW-firare. Här blandas drinkar med hängivenhet och spännande smaker från Asiens alla hörn. Varje fredag och lördag höjs stämningen ytterligare då man tillsammans med syskonbaren Lemon Bar, som nås via bakvägen från Lokal Izakaya, kör nattklubb till långt in på småtimmarna. 

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Lokal Izakaya Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
7
Google-logo
Google
3,9
316
Yelp-logo
Yelp
3,5
20

Recensioner av Lokal Izakaya

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Restaurangen har egentligen potential att vara riktigt bra och lokalen var fint inredd. Personalen var trevliga men missade många detaljer såsom att ställa fram vatten trots att det efterfrågats och tyvärr förklarades avsmakningsmenyn fel på flera punkter vilke...

Verkligen överraskning dels för att jag inte visste att det var en asiatisk restaurang utan ett partyställe men även att maten var god. Jag har ätit bättre sushi men kan ändå säga att sushi med rödingen var väldigt god. Även chicken yutsi...

Jag är lite kluven till Lokal Izakaya. Det är riktigt gott och servicen är klockren men det går inte att bedöma utifrån det som sägs vara en Izakaya. Nu har jag själv inte varit i Japan (än) men mitt Japan-kunniga sällskap var eniga i att det hä...

Så tycker pressen

Aftonbladet

· 3 av 5 · 2016-01-14

“Izakaya – japanska för pub med smårätter till drinkar – ger oss en helt igenom trevlig matupplevelse... Serveringen är tiptop, serviser och upplägg vackra… och råvarorna är prima.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
7
Google-logo
Google
3,9
316
Yelp-logo
Yelp
3,5
20

Representerar du Lokal Izakaya?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Lokal Izakaya?

Vi har klassificerat Lokal Izakaya som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Lokal Izakaya?

På Lokal Izakaya serveras bland annat:

  • Japanskt
  • Sushi
  • Asiatiskt
  • Fusion
  • Smårätter

Vad kostar det att äta på Lokal Izakaya?

Lokal Izakaya ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Lokal Izakaya?

Vi skulle beskriva stämningen på Lokal Izakaya som mysig och lite lugnare.

Har Lokal Izakaya uteservering?

Ja, Lokal Izakaya har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Lokal Izakaya?

Lokal Izakaya ligger på Scheelegatan 8, 112 23, Kungsholmen. I närheten ligger Rådhuset T-bana, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådhuset (ca 150m).