Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Södra Teatern

3,6 • 9 recensioner
Södra Teatern

Intill Mosebacke torg mitt på Södermalm huserar en av stans mest kända och mångfacetterade mötesplatser. Södra Teatern byggdes på 1800-talet och bjuder idag på allt från restaurang till nattklubbar, barhäng, konserter och festivaler. Här hittar du även den sommaröppna Mosebacketerrassen, ett omtyckt vattenhål med vykortslik utsikt över hela Stockholm. Södran arrangerar drygt 500 evenemang per år - allt från nattklubbar till teaterföreställningar. Se kalendariet här.

Restaurang Mosebacke
Restaurang Mosebacke är Södra Teaterns restaurang och stället för såväl vegetarianer och veganer, som köttätare. Här serveras en gedigen meny med allt från råbiff och kronhjort till bakad rotselleri och pumpa med kålrabbi. Den som vill ha lite mer avskildhet kan även boka restaurangens chambre separée. På helgerna serveras en dignande brunch.

Stora Scen
Den pampiga salongen från 1859 är stans äldsta privatteater i bruk. Här kan du bland annat se konserter och stand up-shower, men scenen går även att hyra för exempelvis föreläsningar och företagsevenemang. Sammanlagt finns 414 platser, varav 14 sammetsklädda bänkrader ryms på parkett.

Kristallen
Kristallen, som tidigare hette Södra Bar och även kallas "Söders vardagsrum", erbjuder två barer samt nattklubbar varje helg. Bortsett från barhäng och fest bjuder Södra Bar dessutom på fri utsikt över hela stan. Missa inte verandan som är öppen på sommarhalvåret.

Mosebacketerrassen
Uteserveringen Mosebacketerrassen har länge varit ett självklart tillhåll för stans sommarfirare. Med plats för omkring 2 000 personer (!) lockar terrassen mängder av stockholmare och turister som vill umgås, lyssna på musik, äta, dricka och njuta av utsikten.

Champagnebaren
Södra Teaterns festvåning med panoramavy och egen veranda passar allt från mingel till konferenser och fester. På sommaren är det fritt fram för allmänheten att hänga i champagnebaren.

Groggen
I Södra Teaterns nya bar Groggen, som ligger belägen i husets nyrenoverade foajé, är det just grogg som står i centrum. Det är dock inte enbart groggar som gäller – här serveras även en barmeny måndag till lördag.

Möten och event
Det går även att hyra Södra Teaterns lokaler för möten och event. Förutom Champagnebaren, Kristallen och Stora Scen finns ett fåtal mötesrum. Södra Teatern hjälper till med att arrangera allt från release- och bröllopsfester till produktlanseringar och bolagsstämmor.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 feb 2018

Riktigt bra brunch! Har varit på "Bubbelbrunch med livemusik" flera gånger och är alltid lika nöjd. En generös buffé där allt håller hög kvalitet. Det finns något för alla och utbudet förnyas ofta. Väldigt mysig stä... Visa hela »

16 jun 2016

Denna recsions avser Etablissement. God och vällagad mat. Gillar verkligen kocepet med vegetariska mellanrätter där det går att addera protein alternativ.

28 mar 2019

Wow! Här kan det bli ös! Stod och snackade halva kvällen med en full dam som va där med en möhippa. De tyckte också att det va ett bra ställe.

Stod och dansade med böjda ben, flaxande armar och flackande ögon (som jag dansar vanligtvis) när... Visa hela »

4 jun 2015

Svårt att sätta ett betyg på ett sådant mångfacetterat ställe. Baren är ofta bra och nattklubben likaså.

11 maj 2016

Mycket bra att hämta här, ville slå ett slag för jazzbruncherna. Riktigt bra

30 jun 2019

Åt söndagsbrunch. Det var väldigt få rätter, och de rätter jag smakade var inte goda. Det enda som var gott var brödet. Livebandet var trevligt men det var så hög volym att man knappt kunde prata. Är vegan och det fanns ändå en del vega... Visa hela »

27 jun 2019

Besökte den nya baren Groggen, rörigt, dåligt bemötande, tråkigt, ointresserad bartender, varm grogg.

21 nov 2016

Älskar stället! Fantastisk god vegetarisk mat, toppklass konserter och en makalös utsikt!

2 jun 2016

Alltid bra stämning på Södra Teatern! Och ölkiosken på Mosebacketerassen är ju en sommarpärla!