Scandwich Midsommar­­kransen

4,5
20 betyg
$$
Restaurang
Café
Scandwich
4,5
20 betyg

Scandwich grundades i Malmö och kom till Midsommarkransen våren 2018. Bakom det populära stället står tre bröder med en alldeles särskild förkärlek för matiga mackor och moderna pålägg. Här görs allt från grunden med hantverkstänk – och det har lönat sig. Under 2019 kammade de hem vinsten i Mack-SM med sin veganska lunchmacka, skapad av delägaren Viktor Lind.

Scandwich Stockholmsfilial hittas mitt i Midsommarkransen strax utanför tullarna. Här, i en ljus lokal med hemsnickrade möbler, signaturblå detaljer och enkla glödlampor som hänger från taket, har man gjort mackan till en måltid för sig. Hit hittar mängder av lokalbor och stammisar för att äta fullproppade smörgåsar med otaliga ingredienser och nytänkande smakkombinationer till lunch eller middag. Mackan Beta Best, skapad av Viktor Lind som är delägare och kock på Scandwich, kom exempelvis tvåa i Mack-SM 2018. Scandwich har även blivit nominerade till Gulddraken och omnämnts i White Guide.

Tanken med mackorna är att de ska vara både mättande och ”gudomligt goda”, och då och då byts de ut och anpassas efter säsong. Menyn består alltid av en vegetarisk macka, en veganmacka och en köttmacka samt handtryckta pommes och matiga snacks.

Stor vikt läggs även vid dryckesutbudet. Här finns en snurrande vinlista med prisvärda alternativ från mindre aktörer, liksom ett stort utbud av naturvin. En gång i månaden gästas de av olika naturvinsimportörer som då presenterar sina viner, för att sedan sälja dem för en billig peng. Håll koll på Scandwichs sociala medier för att se vilka datum som gäller. Här serveras även två öl på tapp som hela tiden byts ut, så du kan räkna med att få testa nya ölsorter till maten.

Varannan tisdag arrangeras även quiz med populärkulturellt fokus på Scandwich. Bortsett från detta erbjuds också catering och "mötesmackor". 

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
20

Recensioner av Scandwich

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jag vet att stället har stängt men måste ändå skriva att det var absolut ett av favorit ställena!! Mackorna är så goda och smakrika, bra utbud på dryck och massa spel. Hade så himla
Härliga kvällar här och ser fram emot att te...

·

Edit maj 2020: Får faktiskt sänka betyget. Varit här två ggr och reuben östlund-mackan finns inte kvar och ersättaren (se bild) är inte i närheten.

Ursprunglig recension: Wow! En käftsmäll. Var inte alls beredd på det. Det är s...

Äntligen! Varför tog jag mig inte hit för längesen? Det levde upp till alla mina förväntningar. Skulle tillomed säga att det var större och trevligare än vad jag trott.

Jag älskar smörgåsar och även om jag skulle nörda...

·

Jupp, ett mack-ställe får full pott. För vad konceptet är så levererar den 100%. Fin, ljus och chill lokal. Avslappnad personal som är opretto, vänliga och glada. Kort meny med 4 sorters mackor. En vegansk, en vegetarisk, en kött och så en lyx. Man kan...

Listad i: Brunch/Helglunch

Jag sticker ut hakan och ger det ultimata mack-stället full pott, läskigt men sant.

Jag är en mackälskare av rang. En gång åkte jag från Hammarby Sjöstad till Östra Station eftersom jag hört ett rykte om en läcker Elvis-macka dä...

Om du är sugen på en riktigt god håll-käften-macka så borde du gå hit😍. Jag valde den vegetariska mackan, den som de vann med i mack-sm😎.

Varför har jag aldrig varit här?!
Beställde en entregott macka samt en tonfiskmacka! Den sistnämnda var så sjukt god, fräsch och matig! Köttet ”entregott” var också god men tonfisken var bättre. Man kan tycka att priset är dyr fö...

Vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Har hört gott och läst recensioner som bör ha suddat ut alla tvivel som ”hur god kan en macka bli” men blev ändå överraskad över hur god en ”macka” faktiskt kan bli. För det är ju...

Var här en solig dag och kunde ta mackan ute i solen på deras ute servering! Fantastiskt goda mackor, och gillar att de har bara några på menyn (men gör det inte lättare att bestämma sig vad man ska ha då allt låter gott!). Pommesen var otroligt goda...

Helt klart schyssta mackor.

Ett litet ställe med skön atmosfär. Andra gången jag är här nu och är helt klart nöjd, men inte mycket mer.

Tog fläskmackan och pommes. Jag upplevde förra besöket mycket bättre. Denna gå...

Scandwich har med sin charm redan fått en inbiten foodie som mig själv som strävar efter att undvika att gå till samma restauranger att bli (hör och häpna) stammis. Men det är svårt att inte bli fast. Och anledningarna är många.

Smö...

·

Hade väldigt höga förväntningar på detta ställe och måste tyvärr säga att jag inte är fullt lika imponerad som jag hoppats. Gillar verkligen konceptet med ett chill mackställe men tyckte det var lite för trång och lite för rö...

Var här på en quizkväll (hett tips) och det levde upp till mina förväntningar! Trevlig, skön stämning med goda mackor och schysst vin. ✨ ps. Beställ för gudsskull pommesen med vegansk bea!!

När man åker ut ända till Hägersten medföljandes brorsan som hela resan dit lovordar stället med superlativ efter superlativ är det svårt att hålla ned förväntningarna... Helt ärligt har jag svårt att säga vad jag tyckte, det...

Älskar det här stället! Mackorna är top notch! Varit här flera gånger och aldrig blivit besviken. Så många spännande smaker och kombinationer som matchar perfekt. Bra priser och trevlig personal.

Listad i: Söder om Söder

MAGI! Är aldrig i midsommarkrasen men råkade ha vägarna förbi, men det har jag gärna snart igen! Hade inga förväntningar förutom ”goda mackor”.. och jäklar vad mycket mer än så scandwich var 😍 vi delade en vegetarisk och en tonfis...

Enkel lokal vid midsommarkransen, men värt att besöka då deras mackor är helt magiska. Pålägg vs. bröd är vad jag gillar. Mycket mat och lite bröd. Full pott!

Trevligt och gott

Här kan inget gå fel älskar allt de serverar. rekommenderas starkt

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
20

Representerar du Scandwich Midsommar­­kransen?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Scandwich Midsommar­­kransen?

Scandwich Midsommar­­kransen ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Scandwich Midsommar­­kransen?

På Scandwich Midsommar­­kransen serveras bland annat:

  • Vegetariskt
  • Veganskt

Kan man beställa take away från Scandwich Midsommar­­kransen?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Scandwich. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Har Scandwich Midsommar­­kransen vegetariska alternativ på menyn?

Ja, Scandwich Midsommar­­kransen har vegetariska alternativ på sin meny för dem som föredrar att äta köttfritt.

Serverar Scandwich Midsommar­­kransen lunch?

Ja, Scandwich har lunchserveringar.

Var ligger Scandwich Midsommar­­kransen?

Scandwich Midsommar­­kransen ligger på Vattenledningsvägen 44, 126 44, Hägersten-Liljeholmen. Närmsta tunnelbana är Midsommarkransen (ca 200m).