Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Scandwich

4,7
16 recensioner
Scandwich

Scandwich grundades i Malmö och kom till Midsommarkransen våren 2018. Bakom det populära stället står tre bröder med en alldeles särskild förkärlek för matiga mackor och moderna pålägg. Här görs allt från grunden med hantverkstänk – och det har lönat sig. Under 2019 kammade de hem vinsten i Mack-SM med sin veganska lunchmacka, skapad av delägaren Viktor Lind.

Scandwich Stockholmsfilial hittas mitt i Midsommarkransen strax utanför tullarna. Här, i en ljus lokal med hemsnickrade möbler, signaturblå detaljer och enkla glödlampor som hänger från taket, har man gjort mackan till en måltid för sig. Hit hittar mängder av lokalbor och stammisar för att äta fullproppade smörgåsar med otaliga ingredienser och nytänkande smakkombinationer till lunch eller middag. Mackan Beta Best, skapad av Viktor Lind som är delägare och kock på Scandwich, kom exempelvis tvåa i Mack-SM 2018. Scandwich har även blivit nominerade till Gulddraken och omnämnts i White Guide.

Tanken med mackorna är att de ska vara både mättande och ”gudomligt goda”, och då och då byts de ut och anpassas efter säsong. Menyn består alltid av en vegetarisk macka, en veganmacka och en köttmacka samt handtryckta pommes och matiga snacks.

Stor vikt läggs även vid dryckesutbudet. Här finns en snurrande vinlista med prisvärda alternativ från mindre aktörer, liksom ett stort utbud av naturvin. En gång i månaden gästas de av olika naturvinsimportörer som då presenterar sina viner, för att sedan sälja dem för en billig peng. Håll koll på Scandwichs sociala medier för att se vilka datum som gäller. Här serveras även två öl på tapp som hela tiden byts ut, så du kan räkna med att få testa nya ölsorter till maten.

Varannan tisdag arrangeras även quiz med populärkulturellt fokus på Scandwich. Bortsett från detta erbjuds också catering och "mötesmackor". 

Användarbilder på Scandwich Visa alla

  • Lägg till bild
  • En pork-macka med diverse ingredienser – Bild från Scandwich av Adam L.
  • Bild från Scandwich av Veronica F.
  • Bild från Scandwich av Veronica F.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 aug 2019

Äntligen! Varför tog jag mig inte hit för längesen? Det levde upp till alla mina förväntningar. Skulle tillomed säga att det var större och trevligare än vad jag trott.

Jag älskar smörgåsar och även om jag skulle nörda... Visa hela »

19 okt 2018 · Uppdaterad

Edit maj 2020: Får faktiskt sänka betyget. Varit här två ggr och reuben östlund-mackan finns inte kvar och ersättaren (se bild) är inte i närheten.

Ursprunglig recension: Wow! En käftsmäll. Var inte alls beredd på det. Det är s... Visa hela »

17 sep 2018 · Uppdaterad

Jupp, ett mack-ställe får full pott. För vad konceptet är så levererar den 100%. Fin, ljus och chill lokal. Avslappnad personal som är opretto, vänliga och glada. Kort meny med 4 sorters mackor. En vegansk, en vegetarisk, en kött och så en lyx. Man kan... Visa hela »

4 jun 2018

Jag sticker ut hakan och ger det ultimata mack-stället full pott, läskigt men sant.

Jag är en mackälskare av rang. En gång åkte jag från Hammarby Sjöstad till Östra Station eftersom jag hört ett rykte om en läcker Elvis-macka dä... Visa hela »

28 mar 2020

När man åker ut ända till Hägersten medföljandes brorsan som hela resan dit lovordar stället med superlativ efter superlativ är det svårt att hålla ned förväntningarna... Helt ärligt har jag svårt att säga vad jag tyckte, det... Visa hela »

13 mar 2020

Var här på en quizkväll (hett tips) och det levde upp till mina förväntningar! Trevlig, skön stämning med goda mackor och schysst vin. ✨ ps. Beställ för gudsskull pommesen med vegansk bea!!

2 mar 2019

Vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Har hört gott och läst recensioner som bör ha suddat ut alla tvivel som ”hur god kan en macka bli” men blev ändå överraskad över hur god en ”macka” faktiskt kan bli. För det är ju... Visa hela »

Listad i: 🌟 Guldkorn
26 mar 2019

När något så ovanligt som att någon från Älmhult öppnar restaurang i Midsommarkransen så måste jag bara testa.

Det blev en vegetarisk macka. Jag brukar inte välja vegetariskt när jag äter ute men detta var väldigt gott o... Visa hela »

10 jul 2019

Älskar det här stället! Mackorna är top notch! Varit här flera gånger och aldrig blivit besviken. Så många spännande smaker och kombinationer som matchar perfekt. Bra priser och trevlig personal.

Listad i: Söder om Söder
20 sep 2018

Scandwich har med sin charm redan fått en inbiten foodie som mig själv som strävar efter att undvika att gå till samma restauranger att bli (hör och häpna) stammis. Men det är svårt att inte bli fast. Och anledningarna är många.

Smö... Visa hela »

8 mar 2019 · Uppdaterad

Hade väldigt höga förväntningar på detta ställe och måste tyvärr säga att jag inte är fullt lika imponerad som jag hoppats. Gillar verkligen konceptet med ett chill mackställe men tyckte det var lite för trång och lite för rö... Visa hela »

13 aug 2019

Enkel lokal vid midsommarkransen, men värt att besöka då deras mackor är helt magiska. Pålägg vs. bröd är vad jag gillar. Mycket mat och lite bröd. Full pott!

2 mar 2019

MAGI! Är aldrig i midsommarkrasen men råkade ha vägarna förbi, men det har jag gärna snart igen! Hade inga förväntningar förutom ”goda mackor”.. och jäklar vad mycket mer än så scandwich var 😍 vi delade en vegetarisk och en tonfis... Visa hela »

8 okt 2019

Mackan i sig får egentligen en fyra, men konceptet och framförallt DEN FRITERADE KYCKLINGEN är makalösa båda två så det blir ändå full pott. Så jävla mysigt ställe, massa sällskapsspel man kan låna, mysig uteservering och g... Visa hela »

2 jul 2020

Trevligt och gott

8 sep 2020

Här kan inget gå fel älskar allt de serverar. rekommenderas starkt

Så tycker pressen

5 av 6 · Nöjesguiden · 2018-11-15

“Addera en lokal hantverksöl och du landar runt tvåhundringen för en måltid så komplett att du klarar dig en hel dag på den.”