Storholmen Sjökrog

inga betyg
Restaurang
Hemsida
Instagram
Storholmen Sjökrog
inga betyg
Hemsida
Instagram

På ön Storholmen nära Lidingö hittar du Storholmen Sjökrog, en gemytlig restaurang som huserar på bryggan med utsikt över vattnet och båtlivet. Hit kan man ta sig året runt för att insupa atmosfären och mätta magen med rätter från skärgården och södra Europa.

Bara 30 minuter från city hägrar Storholmen Sjökrog, omgiven av vatten, stugor och skärgårdsnatur. Restaurangen öppnade 1999, men fick sig en uppdatering 2020, och här går hela matsalen i modern skärgårdsstil med vitmålade träväggar och stora fönster. På somrarna öppnas den stora uteserveringen upp på bryggan alldeles intill vattnet och då man kan slå sig ner i solen och få en riktig känsla av innerskärgården. Under vintrarna kan man värma sig framför braskaminen inne i restaurangen, eller hänga i loungen där det finns både soffor och bar.

Från köket serveras bland annat klassiska fisk- och skaldjursrätter, men även andra rätter med influenser både från skärgården och längre söderut i Europa. Här kan du exempelvis hitta toast skagen, moules frites, caesarsallad och räksallad, eller beställa en skaldjursplateau i förväg. Ambitionen är att alltid använda sig av lokala råvaror från Stockholm. På söndagar kan man även festa loss på en brunch med klassiska brunchrätter för både vuxna och barn.

Storholmen Sjökrog nås med pendelbåt, taxibåt eller egen båt, men har man missat någon avgång så går det även bra att få skjuts med restaurangens egen båt mot en liten avgift.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Storholmen Sjökrog Användarbilder

Recensioner av Storholmen Sjökrog

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Storholmen Sjökrog!