Trivas

5,0
2 betyg
Redigera Trivas

Trivas är en spansk tapasrestaurang på Kungsholmen där tanken är just att gästerna ska kunna trivas. Här vill man erbjuda matupplevelser i en både avslappnad och sofistikerad miljö, med varma smaker från det spanska köket.

Trivas huserar i ljusa lokaler på Hantverkargatan, inredda med rustika träbord, läderstolar och handgjort terrakottakakel på väggarna. Som namnet antyder är tanken med restaurangen att man som gäst ska ha en plats att äta, umgås och trivas på. Här är det avslappnat och sofistikerat för både små och stora sällskap som gäller. Mitt i lokalen finns även en bar där man kan hoppa upp på en barstol och avrunda dagen med en drink som bartendern blandar till. Vill man äta finns det drop-in-platser, men det rekommenderas att boka i förväg.

Menyn besår av en blandning av tapasrätter med kött, fisk och vegetariska alternativ, såsom sliders, boquerones och padrones, men också större grillrätter från land och hav. Med andra ord kan man dela runt bordet eller beställa in sin egen rätt. Bland dryckerna hittar man såväl vin som cocktails och givetvis sangria gjord på rött och vitt vin, rosé eller cava. Sangrian serveras både på glas och flaska för den som vill dela. Vill man svalka sig med lite rosécava på sommaren, finns även en uteservering på trottoaren att slå sig ner på.