Recension av Centralbadet – av Adam L.

Uppväxt i Stockholm men har inte besökt Centralbadet förrän nu. Lite märkligt ändå, framför allt med tanke på hur dåligt spa-utbudet är i Stockholm.

Första intrycket är verkligen toppen. Den lilla innergården som leder fram till entrén på det anrika gamla huset som Centralbadet ligger i är otroligt fin. Hela stället är väldigt old school, genuint och autentiskt. Vissa detaljer hade man ev. kunna fräscha upp lite, men överlag är allt väldigt fint. Gillar att man har lagt lite energi på alla tak runt om i lokalerna, inte minst i omklädningsrummen.

Nu var vi här i corona-tider, och jag tyckte det kändes ganska lagom med folk. Jag vet inte hur mycket de hade dragit ned på folk, men om det exempelvis hade varit dubbelt så många där så hade det nog känts crowded..

Utbudet är bra. De har säkert 5 olika typer av bastus - bäst tyckte jag om ång/aroma-varianten. Det finns bubbelpool, varm pool, kallbad (som var rejält kallt, kallaste jag någonsin provat), fotbad och så klart lokalens pärla - den stora swimmingpoolen. Den sistnämnda är verkligen nice. Perfekt temperatur (tycker alltid dessa inomhuspoolar tenderar att vara snäppet för kalla).

Tog en 50 min sportmassage. Den var bra. Han som masserade mig hade definitivt någon utbildning utöver vanlig massage. Gillade att han hela tiden berättade vad han gjorde och varför, hur kroppens muskler hänger ihop osv.

Kommer tillbaka!