Recension av Centralbadet – av Michaela J.

Direkt när du viker av från Drottninggatan in mot innergården infinner lugnet, så nära vimlet men tyst och harmoniskt. När du börjar närma dig Ecobaren, Centralbadets restaurang, så är det svårt att navigera sig in till receptionen. Det är flera små gångar med trappor upp och ner.

Personalen är trevlig och du får bra med hjälp. Det slår mig dock att detta ställe inte ändrat sig sedan jag var här för 6-7 år sedan. Grönt och mörkrött kakel samt mörka stora trä partier. Trångt och smalt. När du letat dig ner till badet möts du av en uthämtning av badrock, tofflor och handdukar. Plus för att man får två handdukar och tofflorna är stabila och passar bra på foten. Nu gillar jag fluffiga handdukar och dessa är något sträva men helt okej.

Själva omklädningsrummet är litet och råkar du hamna med fler än 3 nära varandra så blir det lätt klaustrofobi. Bra att det finns hårtorkar att låna men hade önskat bättre yta att ställa av sig grejer. Samt att de är 2021 en platt- och en locktång kan man väl ha också?

Själva duschrummet är litet och är du inte helt bekväm i att stå naken med främmande människor kan detta bli ett problem. Jag hamnade i en dusch med uruselt vattentryck så var tvungen att testa olika duschar så att jag kunde få ut allt schampo. Det finns kroppstvål med kamomill trevlig och sedan vad det marknadsför som schampo, men läser man på kan man använda det som kroppstvål också. Den är av pepparmint, svinont att få i ögonen, skön för hårbotten. Har man känsligt hår blir det lätt frissigt. TIPS! TA MED EGEN CONDITIONER. Det finns ingen.

Det finns två olika poolområden. En större pool och ett område med lite små pooler. Det finns en pool du kan gå genom med kallt vatten väldigt uppfriskande även om du är en riktigt badkruka. Det finns flera olika bastu och ljusterapi men det mesta känns ganska B. Det saknas lyx på alla plan för att man ska vilja hänga där längre.

Jag tog en massage som var super, jag kände mig trygg och välbehandlad. Det är har ett stort utbud av behandlingar. Känner dock att det är i det snålaste laget att inte entrén till själva badet ingår utan måste betalas separat. Överlag väldigt överprisat.

Generellt så kommer jag nog inte besöka Centralbadet igen i första taget, kommer inte önska mig presentkort där heller.