Nina Kinert levererar ren och röd magi på Velvet

På lördagen ställer sig Nina Kinert på V-dalas scen med låtar från sin senaste skiva Red Leader Dream. Sedan debuten 2004 har hon hunnit gå från lågmäld singer-songwriter-pop, via samarbeten med Ane Brun och Anna Ternheim till det storslagna rymdepos som utgör Red Leader Dream.
- Mina första skivor var ett samarbete och innehåller extremt mycket Love Olzon. Det som man hör nu är hur jag låter när jag är ensam, solokvist, producerar mig själv och får bestämma själv, berättar Nina Kinert.


Hennes nya album utmanar den tidigare bilden av Nina Kinert, både musikaliskt och lyriskt. Skivan andas ett drömlikt sci-fi-sound medan texterna tar oss till en galax långt, långt borta, med inspiration från Star Wars-universumet har Nina Kinert format ett album som saknar motsvarigheter.
- Jag har en väldigt nostalgisk och romantisk relation till filmerna, de fick mig att inte deppa ihop när jag vid 12 års ålder kände mig enormt deformerad efter en ganska avancerad ryggoperation. Red Leader Dream är en egen fristående berättelse, som utspelar sig i en Star Wars-miljö. Star Wars på Nina Kinerts vis liksom, säger Nina Kinert.
Vad kan Uppsalapubliken förvänta sig på lördag?
- Ren och röd magi.

Nina Kinert spelar på Velvet lördagen den 19 februari.