Whatsup lanserar iPhone-app

Efter succén med WhatsupSthlm.se och etableringen som huvudstadens självklara nöjesguide har Whatsup breddat sig det senaste året med siterna WhatsupUppsala.se (4 oktober 2010), WhatsupMalmö.se (1 april 2011) och WhatsupGbg.se (1 juni 2011). Och efter nio månaders utveckling är det nu dags att expandera ytterligare med en iPhone-applikation för dessa siter.
- Det känns helt naturligt, vi har länge velat ha en app, säger Adam Linders, VD och grundare av Whatsup. Det passar oss och vår målgrupp så bra eftersom att det ofta är just när man står på stan utan en dator till hands som man verkligen behöver oss.

Precis som tidigare är syftet att vara stans självklara guide i nöjesbruset. Läs om aktuella events, kolla vad som händer i kalendern, hitta restauranger, caféer, butiker, salonger, hotell och mycket mer. Här är det inte fokus på kvantitet utan Whatsups reportrar är hela tiden på jakt efter guldkornen i var stad, inom alla prissegment. Så oavsett om du är en cityslicker, storstadshipster, helgfirare eller besökare så finner du svaret i appen.


Screenshots från delar av appen (bilder klickbara)

Appen innehåller i princip allting som siterna innehåller. Skillnaden är att målgruppen är just folk som står på stan och behöver guidning omedelbart. Därför har mycket fokus lagts på att göra appen så smidig och enkel att använda som möjligt. Verktyget Falken som hjälper dig att hitta ställen i stan efter dina önskemål är här mer användbart än någonsin. Att appen också är snyggt utformad är bara ett litet plus vid sidan av.

- Falken är där vi har lyckats allra bäst, enligt oss själva, berättar Adam Linders. Det har varit många vändor fram och tillbaka när vi tagit fram funktionen, men nu känns den till slut näst intill perfekt, precis så som vi vill ha den. Vi tror att det är här den stora behållningen och användandet i appen kommer att ligga.

Ni som är oroliga för en kostnad på appen kan lugnt andas ut. Den är helt gratis.

- Det har från första början varit en självklarhet för oss att den ska vara gratis att ladda ner. Vi vill att så många som möjligt ska få möjligheten att använda appen, avslutar Adam.


Fakta Whatsup Nöjesguider iPhone-app
Design, upplägg och funktion: Adam Linders
Utveckling: Obiq AB
Tidsåtgång: ca 700 timmar
Lanseringsdatum: 29 augusti 2011
Representerade städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala
För att ladda ned app: Klicka här