Nyöppnade Bastardo är ett måste för dig som gillar pasta med finess!
Kvällen till ära fick vi en trevlig plats i köksbaren med bekväma barstolar och behaglig samtalsvolym. Restaurangens inredning var något intetsägande men vi hade en en desto livfullare vy in mot det öppna köket. Middagen började med en fräsch crudo på gös med syrlig blodapelsin och krämig örtemulsion. Därefter testade vi Pappardelle ragu och Gnudin med torskkind. Efter att ha konstaterat att det var bland de bättre pastarätterna vi ätit i stan kunde vi inte motstå att beställa in de två återstående – Cacio e pepe och Agnolotti del Plin. Favoriten blev helt klart den sistnämnda med finstämda, milda smaker från kalv och kanin ackompanjerat av en välbalanserade smörsås med hög syra. Mätta och belåtna blev vi ändå övertalade av vår trevliga servitör att testa Ossobuco alla Milanese, och han hade rätt – en ljuvlig rätt som måste beställas 40 min i förväg, men det var det värt väntan. Missa inte heller huset röda, Barolo serverad på tapp!
Någon plats för dessert fanns det inte efter middagen, men det får det bli nästa gång för hit kommer vi tillbaka.
Nyöppnade Bastardo är ett måste för dig som gillar pasta med finess!
Kvällen till ära fick vi en trevlig plats i köksbaren med bekväma barstolar och behaglig samtalsvolym. Restaurangens inredning var något intetsägande men vi hade en en d...