Bästa Picknickmaten!

Jag kan inte räkna hur många gånger vi packat väskan och gett oss ut på picknick i år. Jag tycker att en redig sallad, bröd, tillbehör och en flaska vin slår alla restauranger i världen. Men det krävs noga planerande för att picknicken ska gå så smidigt som möjligt, och maten måste vara smidig och lätt att packa. Här är våra bästa tips!

Pastasallad med pesto och mozarella:

Blanda pasta (gärna någon sort som fångar upp såsen bra), soltorkade tomater, pesto, mozarella, tomater, basilika och spenat. Gojsa runt och låt stå ett tag, så den drar till sig. Om man vill lyxa tar man med sig en liten burk med pruciutto eller salami och toppar med. Till detta brukar vi käka vitlöksbröd, gjort på en bra baguette. Hej lifvet!

Potatissallad med halloumi:

Nästa favvo! Skär upp färskpotatis och rosta i ugnen ihop med olja, örter och mycket flingsalt. Rör sedan ihop med balsamico, hackade örter, stekt sparris, räddisor, spenat och allt annat ni är sugna på. Stek halloumi (inte för hårt, för då blir den tråkig när den kallnar) och pressa på citron. Ät med en tzatsiki och färkt bröd!

Avokado/mozarella-baguetter:

Bästa strandmackan! Den är redig, och man blir mätt och står sig. Börja med att köp en baguette (Av bra kvalitet! Viktigt.) På med spenat, pesto, mozarella, skivad avokado. Jag utlovar redig mättnad och glädje.

Favoritplatser för picknick i Stockholm:

Bryggorna i Hammarby Sjöstad- Mysigt läge och bästa läget för kvällssol!
Sicklasjön- Älskar att hänga här vid klipporna, perfekt för ett kvällsdopp!
Skinnarviksberget-
Vid Zinkensdamm ligger det här berget som har en grym utsikt över Stockholm.
Årstaviken-
Bryggorna vid Årstaviken är en klassiker. Mysiga lummiga miljöer precis intill vattnet.

Skriv en kommentar