En helg i skääääärgården

För ett par veckor sedan följde vi med en kompis ut till hennes lantställe i Stockholms skärgård. Ett lantställe som visade sig vara en egen ö. ETT PARADIS. Så mysigt. De dagarna vi var där gick vi loss i köket och lagade en massa god, enkel mat. För ärligt talat, vem orkar ställa sig i timtals och skapa världens projekt när man egentligen bara vill sitta på bryggan med ett glas vino i handen.....

Så här kommer ett par tips på enkla, goda rätter som passar bra för lata själar som oss!

Första dagen gjorde vi en pasta med räkor, grädde, persilja, chilli, vitlök, hummerfond och vitt vin.

Viktigt med goda drinkar.... Den här är med rom, lime, äppelmust, mynta och färska jordgubbar.

Pannkaksfrulle SÅKLART. Smöriga pannkisar med färska bär, grädde och banan.

Den här middagen var så grymt god! Vegetarisk formbar färs, hur har vi kunnat missa detta förut? Vi smulade i fetaost, örter och vitlök i biffarna och de blev så bra. Serverades med rostad färskpotatis, sallad och tzatsiki.

Jordgubbspaj! Vi följde detta recept, från Roy Fares: https://mittkok.expressen.se/recept/amerikans-jordgubbspaj/

Bästa stunden på dagen: Kvällsvin och chips uppe på klippan med utsikt mot vattnet. Myset.

Sista dagen åt vi en enkel pasta med alla grönsaker vi hittade. Det blev zuchini, sparris, tomat, gröna bönor och örter. Vi stekte allt med vitlök, sedan hällde vi buljong och grädde. Plus en massa parmesan såklart. Ost är ju livet<3

Efter nakendopp drar man såklart på sig morgonrocken från 60-talet, det är sen gammalt.

Tack Frida för underbara dagar i skäääärgården. Och förlåt för att vi ägnar så mycket tid åt att fota maten så den hinner bli kall. True friendship!

 

 

Skriv en kommentar

Vill ha er där jääääämt!!!!!! <3<3

Mat S.

muffe daaaaaaj <3

Kommentera