Amerikanska pannkakor

Bananpannkakor, amerikanska pannkakor, vanligs tunna pannkakor, ugnspannkaka, crepes...fan vad gott pannkakor är!

Jag och Maja är ganska ”dåliga” på att följa recept, vi kanske utgår ifrån ett men sedan ändras det alltid lite på vägen. Mina favoriter är amerikanska pannkakor med blåbär i smeten och så toppar man med otroliga mängder lönnsirap och mer bär och banan. Maja har lärt mig att tricket för att få pannkakor extra goda, och det är att bryna smöret ordentligt i stekpannan och sen hälla i smeten. Ni kanske redan gör det men för mig var det nytt!

Här kommer iaf vårt recept på Amerikanska pannkakor:

Ingredienser: 2 1/2 dl vetemjöl, ca 2 tsk bakpulver, ha i en liten mängd socker, så som du vill! Jag brukar bara ta en liten nypa. Häll i lite salt. 2 1/2 dl mjölk. Ca 4 msk (inte så noga, gott med smör right!?) brynt smör. 1 st ägg och lite blåbär.

Gör så här: Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa först ner mjölken lite försiktigt, sedan smöret och sist ägget. Vispa allt till en slät och fin smet och häll sedan i lite blåbär och rör om.

Ta i en klick smör i stekpannan och häll ut ca en halv dl av smeten i pannan så får du en fin storlek på pannkakan. Jag brukar hälla tre på en gång så det ska bli klart fortare ;) 

Vänd på pannkakan när den börjar få lite bubblor på ovansidan, sen steker du tills du är nöjd! Servera med lönnsirap, bär, nutella eller annat göttigt.

Klart! 

 

 

 

Skriv en kommentar