Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Blåbärspaj med världens godaste vaniljsås

Vänner. När jag är hemma och hälsar på hos min familj har jag ett mission: att göra vaniljsås. Min pappa älskar MIN vaniljsås (hej hybris) så jag brukar göra ett redigt lass så han har. Så här kommer ett recept på den jag brukar göra, och det blir så sjukt gott.

Vaniljsås
Du behöver:
5 deciliter mjölk
1 vaniljstång
5 äggulor
3 matskedar maizena
1.5 deciliter socker
1 sked smör
1 dl vispgrädde

Börja med att koka upp mjölken med vaniljstång+utskrapade frön. Ta av från plattan när det kokat upp. Blanda ihop äggulor, socker och maizena i en bunke. Tillsätt den varma mjölkblandningen i äggblandningen försiktigt, rör hela tiden. Häll sedan hela krämen i kastrullen, och sätt plattan på svag/medelstark värme. Nuuuuu börjar det kritiska. Rör hela tiden medan krämen tjocknar. Det får inte koka, för då skär det sig. Värm upp under omrörning och ta av från plattan när krämen är tjock och len. Tillsätt då en sked smör och blanda. Låt sedan krämen kallna i kyl. Vispa grädden lätt och blanda med vaniljkrämen. Det blår SÅ lent och krämigt. NJUUUUUT!

Lägger till ett recept på den blåbärspajen jag gjorde igår, som blev knäckig och god.

Knäckig blåbärspaj
Du behöver:
300 gram blåbär
1 matsked potatismjöl
2 deciliter mjöl
1 deciliter havregryn
0.5 deciliter socker
1 nypa flingsalt
1 matsked sirap

Lägg blåbären i botten på en form. Strö på ett par matskedar socker plus potatismjöl. Blanda ihop övriga ingridienser förutom sirapen, och strö på blåbären. Avsluta med att ringla på sirapen över pajen, så blir det härligt knäckigt.

Skriv en kommentar