Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
FALAFEL LIFE

Falafel är en dröm. Det är ju så gott och går att ha så många goda tillbehör till. Jag kommer ihåg när jag och Maja var i Malmö och åt falafel där. Orkar ej att det var bästa falafel någonsin! Alla hade ju sagt det, men man orkar inte alltid tro på hypen.

Ibland när vi får feeling lagar vi falafel hemma. Då blir det ofta tabbouleh, massa goda grönsaker, egen hummus och sen en yoghurtsås med mynta i. Linda in allt i en wrap och man blir en lycklig person!

Falafel: Ca 230 g kokta kikärter, 1 gul lök, 2 pressade vitlöksklyfta, 1 tsk malen spiskummin, lite salt och peppar, 1/2 dl hackad persilja, en liten klick sambal oelek, 2msk majsstärkelse och ca 1 msk smör.

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Hacka löken och mixa sen kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, peppar, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ca 1 msk smör
Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör i ca 3 min på varje sida.

Tabbouleh: ca 100 g bladpersilja, 1 dl bulgur, 1gul lök, 4 tomater, 1 dl färskpressad citron, 1 dl olivolja och salt och peppar.

Gör så här: Koka bulgurn och låt den svalna. Skär bort de grova stjälkarna på persiljan och hacka resten. Skala öken och skär tomaterna i små delar. Blanda alla ingredienser med bulgurn och krydda med salt och peppar!

För hummus tycker jag att ICAs recept här är bra, skulle dock lägga till Mee citron och vitlök! Smaka av och se vad ni gillar. https://www.ica.se/recept/hummus-479

Njut nu av falafel i en wrap fylld med hummus, grönsaker ni gillar och tabbouleh!

Skriv en kommentar

Linn W.

Mums mums mums!!!

Kommentera