Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Låt mig äta vad jag vill!

Hej alla fina! Här kommer lite tankar som dykt upp när jag spenderat tid i Spanien ett tag. Tankar jag bara måste få vädra och se vad ni tycker och känner.

Många i min närhet är vegeterianer, jag äter mest vego men kött om jag känner för det. Jag har inte massor av regler för mig, och som tur är, inga allergier när det gäller mat. Jag äter det jag vill och det jag tycker känns fräscht och rätt för mig själv och min omgivning. Just nu är jag i en fas i livet då jag lever kring personer som är vegetarianer av olika anledningar och jag äter mest vegetariskt. Det värsta jag vet är dock när jag möter folk som ifrågasätter mina eller andras val av kost. Jag älskar såklart att ha en öppen dialog och försöka förstå andra personer och hur dom tänker, men jag blir tokig när jag möter folk som redan har en bestämd åsikt över något. När jag hör kommentarer som ”usch du äter kött! Fyfan vad vidrigt!”, ”vad äter man ens om man är vego?”, eller ”du kan väl äta fisk iaf, det är ju inte kött!”. Respektera mina val och ha istället en dialog om ämnet för att förstå varför en person gör som den gör.

Jag älskar min och Majas bästa kompis Ebba som varit vegeterian i nästan hela sitt liv. Hon har aldrig kastad äcklade blickar på någon som sitter brevid och äter kött, eller ens försökt tvinga eller övertyga någon att göra som hon. Hon lever sitt liv, och inspirerar andra istället. Med en positiv attityd och öppen dialog tror jag att man kommer så mycket längre i att förstå andra och varför dom gör som dom gör. I längden kommer man kanske till och med få andra att fundera lite på vad dom äter och varför.

Mat är ett av dom ämnen som skapar så mycket starka åsikter och tankar, det är något jag märkt tidigt. Många som har bestämda åsikter om vad som är rätt eller fel. För mig ska mat vara något kul och okomplicerat men också något som är så viktigt och kul att prata om! Inspirerar varandra istället för att döma varandra! Puss på er.

Skriv en kommentar