Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Palma-guide!

Mallis alltså. Det är ju något härligt över den ön. Det är otroligt mycket folk, och finns väldigt ocharmiga delar. Men det finns också så mysiga ställen, städer, byar, stränder, gator, torg och vackra vyer. Och maten! Det finns så galet många pärlor över hela ön att upptäcka, men man får akta sig för turistfällorna. Här nedan kommer de restaurangerna som jag tyckte var de bästa under resan, utsprida tips över hela ön.

Patron Lunares, Santa Catlina Palma.
Stadsdelen Santa Catalina ligger är Palmas motsvarighet till Södermalm i Stockholm. Massor av gulliga barer, kaféer och restauranger med ett mer medvetet tänk. Här finns enligt mig Palmas bästa restauranger och mysigaste häng. En dag åt vi på Patron Lunares, som jag fått många tips om. Och vilket ställe! Så otroligt GOTT. Åt en fylld pasta med svamp, parmesan och färsk tryffel. Orkar inte godheten. Restaurangen ligger på en gata som heter "Carrer de la fabrica" och här finns massa gulliga tapas-barr efter varandra. Bra kvälls-häng!


En annorlunda grej på Patron Lunares var att man fick göra sin egen Guacamole. Man fick en skål med alla ingredienser och sen fick man mosa själv. Kul och väldigt, väldigt gott.

Ca's Patros March, Cala Deía
Detta ställe kräver en bil för att nås till. Men när man väl når det är det värt. Restaurangen ligger i en liten badvik, med stenklippor som leder till havet. Det är så vackert här, med kristallklart vatten och vackra berg bakom. Och restaurangen då. Vi fick vänta en stund för att få bord, men det var det värt. Så goda skaldjur, vi åt en sallad med getost och grillade räkor som var grym. Gå hit!

Cibus, Cala Mayor
Detta ställe serverar pizza. Riktigt, riktigt bra pizza bakad i vedugn. Ett coolt ställe, krypin i väggen, mitt i den lilla orten Cala Mayor strax utanför Palma. Vi satt på enkla stolar ute på gatan och åt pizza och drack rödvin. Så bra service, gullig personal där alla var genuina och hela stället hade en skön stämning. Urbanskt och avskalad inredning, på det här stället är maten i fokus. Hett tips!Bar Coto Dos, Palma
Detta ställe har jag besökt när jag varit i Palma tidigare. Så charmigt ställe! Galen inredning, starka färger och lite hippie-känsla. Baren ligger i de gamla delarna av Palma, vid ett mysigt litet torg. Här har vi druckit den bästa Cava-Sangrian vi smakat och ätit charkbricka av rang flera gånger, och vi kommer alltid tillbaka. Det måste ju vara ett gott tecken?

 

Restauranger jag fått tips om men inte hann gå till:
- La Perla (Emilio Ingrossos kända Italienska restaurang)
- Es Duix. Coolt ställe uppe i bergen, med en egen pool och fantastisk mat. (Källa: min kompis Frida!)
- Il Paradiso. Ska vara en grym restuarang med en pang-utsikt över vattnet. Ligger strax utanför Palma!

En dag provade vi en restaurang i Palma Nova, som vi hört mycket om: El Chrinigo. Jag hade bland annat läst om detta ställe på Bianca Ingrossos blogg. REstaurangen var fin, och låg precis intill havet. Men alltså vilken besvikelse! Kanske hade vi bara otur, för vår pasta med tomatsås och basilika var så tråkig och smaklös. Guacamolen som vi tog till förrätt var inte heller särskilt imponerande. Man kanske skulle satsat på en sallad eller fisk på detta ställe, för det såg bättre ut. Men vår mat var verkligen inget vidare.

Annars rekommenderar jag verkligen att hyra bil en dag och åka till alla mysiga byar och stränder. Soller, Valdemossa och Deia. Den lilla badviken i Cala Deia är så mysig att bada och käka lunch vid. Illetes har superfina stränder med kristallklart vatten, strax utanför Palma, hit kan man ta bussen enkelt. Finns så mycket fint att upptäcka! Strosa i gamla stan i Palma, sitt på en uteservering och ät den populära, lokalt producerade glassen från Soller. Njut!

Skriv en kommentar