Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Vegetarisk tikka masala med kryddrostade kikärtor, halloumi och ugnsbakad blomkål!

Vänner! Några önskade recept om en middag jag lagade i veckan, och jag är väl inte den som är den så hääääär kommer det! Det är inte exakta mått och det blir säkert jättegott även med andra grönisar än just det jag använde. 

Vegetarisk masala med kryddrostade kikärtor, halloumi och ugnsbakad blomkål!

Dra på ugnen på 210 grader. Dela blomkålen i två delar, tryck in olja, smör och mycket salt. (Mer salt än vad man tror). Låt kålen götta sig i ugnen medan resten av maten lagas, tar typ 20 minuter.

Koka sedan riset innan du börjar med grytan. Ta fram en kastrull, gärna en i gjutjärn. Stek rödlök, vitlök, olja, smör, en tikka masala-kryddpåse (eller egenblandad kryddblandning om man har mer tid än vad jag hade), något kryddmått garam masala och lite chili om man vill ha lite mer hetta. Fräs ordentligt så alla kryddor kommer fram innan du tar på några matskedar tomatpuré. Ha sedan i en burk krossade tomater, ett par matskedar creme fraiche och två deciliter grädde. Låt allt puttra och gotta sig i en kvart. 

Ta en panna och lägg i en burk kikärtor som du låtit rinna av i durkslag innan. Stek i 5 minuter på hög värme med naturell olja, salt, curry, cayenne och spiskummin. Godast är om kikärtorna får en härlig gyllene yta. Stek sedan halloumi i en ren panna. 

Smaka av grytan, behövs eventuellt tillsättas salt och mera garam masala och en nypa socker. Lägg i halloumin, skär blomkålen i mindre bitar och lägg ner i grytan och ta till sist i kikärtorna. 

Servera med sallad, vitlöksbröd (helst naan), och en yoghurtsås som görs på yoghurt, vitlök, mynta salt och peppar.

Om ni provar att laga vore det så superkul om ni ville tagga oss på Instagram, så vi får se hur era rätter blev!

NJUT!

Skriv en kommentar