Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Pasta med kantareller, grönkål och persilja

Vänner! Igår gjorde jag en, enligt mig själv, saaaaatans god pasta med höstens bästa råvaror som huvudingredienser. Jag brukar inte mäta exakt hur mycket jag tar av allt, men här kommer ett ungefärligt recept!

Detta behöver du:

Rödlök, kantareller, vitt vin, grönkål, vitlök, parmesan, grädde, grönsaksbuljong, persilja, timjan, tagiatelle, salt och peppar.

Börja med att steka upp svampen med rödlök, vitlök, persilja, salt och peppar. Tillsätt grönkålen och låt gojsa, slå sedan över en deciliter vitt vin som får fräsa bort nästan helt av värmen. Häll över grädde och låt puttra. Tillsätt sedan buljong, mer kryddor och till sist parmesan. Rör ihop allt med pastan och låt gojsa mer. (Gojsa=bästa ordet. Jag slängde även in lite grönkål i ugnen med olivolja, salt och peppar i en kvart. Det blev gott som en topping på pastan! Så servera gärna rätten med mer parmesan, grönkålschips, örter och nymalen peppar. VOILÀ! Alla som äter kommer älska dig. Puss!

Skriv en kommentar