Satt och hade inget att göra häromdagen. Så jag klickade på den där länken för Voddler (streamad filmtjänst för er som skiter i vilket) och registrerade mig. Efter fem-sex minuter var jag igång och tittade runt på filmutbudet. Vilket sög riktigt hårt. Visst finns där filmer men jag betalar inte 37 spänn för att se "Click" som är en sjukt gammal film. Idén fungerar väl om det inte vore för att filmbolagen har lika svårt att släppa ifrån sig sina filmer som en alkoholist kan släppa ett halvfullt helrör. Vissa andra filmer borde fan ge MIG pengar för att titta på dem.

Men det är inte bara utbudet som gör detta till en dålig tjänst. Nu kör jag Mac (dvs en riktig dator) och vid ett klick på Voddler så tar genast hela programmet över hela skärmen. Navigationen sker med piltangenterna a´la 1990 stil och är helt enkelt totalt värdelös. Jag börjar undra vem fan som designat gränssnittet på programmet? En full tekniker? En tam hamster? En elak Microsoftälskare som testat sina idéer på Mac OS? Oavsett vem borde personen i fråga få stryk.

Suck. Efter att ha suttit och svurit så att katten blev dålig i magen gick jag vidare i den här smörjan till mjukvara.

Jag klickar på en film... tittar på reklam... tittar på en filmtrailer... sedan börjar filmen. Jag tittar en stund (kvalitén är helt ok) och sedan avbryter jag filmen för att göra lite annat. Återkommer efter en halvtimme, startar Voddler igen och blir tvungen att kolla på flera minuters skitreklam IGEN följt av trailers på filmer som är långt förbi sitt bäst-före-datum. Allt detta mepplande gör att jag får damp, laddar hem filmen på c:a tio minuter bara för jag kan och sedan tittar jag på den i lugn och ro. Dessutom i ett litet fönster på skärmen så att jag kan hålla på med annat under tiden. Det kan man inte göra med Voddler... för när Voddler är igång ska man enbart titta på filmen... det har programmerarna bestämt. Vilket än en gång är ett försök till att styra upp hur jag som konsument ska se filmen. Inte ok!

Med andra ord... Voddler är ren bajs i dagsläget. Om de släpper ut nya filmer samt ger fan i hur jag vill kolla på skiten kan jag tänka mig att hosta upp några slantar för att kolla på film via Voddler.

Nu sitter jag här med 10 invites kvar och vet inte riktigt vad jag ska göra... vill jag medverka till att det här skämtet till mjukvara sprids till andra? Som ett virus där JAG är smittbärare? Jag får fundera på det där ett tag.

EE/GP -

Skriv en kommentar

Jag håller med, nedladdad film är bäst. :)
Men om du vill köra i fönster: Cmd F.

Voddler är egentligen bara XBMC med lite egen kod för inloggningen. Temat är en modiferad version av Aeon.

Allt är typ bortskalat från riktiga XBMC.

xbmc.org/ om du vill testa en riktig mediaportal där du kan spela dina nedladdade filmer. :)

skulle jag kunna få en? (a)

Fick en invite ett tag sen, var riktigt taggad på att se hur Voddler funkar och om den var värd all hype men icke. Inte alls. Krävs så löjligt mycket för att programmet ens ska vara godkänt att jag nästan är sugen på att skrota programmet helt när jag får hem min nya dator.

Jag kan bara hålla med. Tyvärr. Jag hade hoppats på att Voddler skulle vara som Spotify (som jag älskar men jag vet att du avskyr:). Helt plötsligt har man bestämt sig för att man inte ska kunna använda musen utan piltangenterna på tangentbordet. Varför? Hur tänkte utvecklarna?
"Nej det där med mus är ju på väg ut - folk vill använda piltangenterna numera". Trots att jag sitter på grym lina... Visa hela »

Kan inte riktigt kommentera detta eftersom jag inte fått chansen att testa Voddler på riktigt. Bara hört av mina vänner som testat det. Skulle du få för dig att skicka nån invite vidare skulle jag vara väldigt tacksam över att få en iaf =) Har försökt ett bra tag nu, men inte lyckats få tag på nån. /Evelina / [email protected]

Kan inte riktigt kommentera detta när jag inte riktigt fått chansen att testa Voddler utan bara hört av mina vänner som testat det. I vilket fall som, skulle du får för dig att dela ut nån invite skulle jag bli tacksam över att få en =) Har försökt få tag på en länge, men inte lyckats och hade verkligen velat prova. /Evelina / [email protected]

Jag fick en invite härom dan men clienten man var tvungen att ladda ner tog så oerhört mycket plats så jag sket i det. Kräver att vi flyttar runt en massa program från den ena hårddisken till den andra för att det ska funka.

Varför i h***te har man en muspekare i programmet. MEN MAN KAN INTE TRYCKA SIG FRAM NÅNSTANNS. FAN! Det gör ONT!

Tycker även synd om alla nya bredbandsbolaget kunder som passat på att skaffa BBB för att få en Voddler invite. Det måste vara som att köpa en ny laptop och få Windows's medskickat på 100 disketter.

· Svar till Starke

Hahahahaha... Jag förstår precis vad du menar!

"Tycker även synd om alla nya bredbandsbolaget kunder som passat på att skaffa BBB för att få en Voddler invite. Det måste vara som att köpa en ny laptop och få Windows's medskickat på 100 diskette"

Hahaha :D

· Svar till Anonym

Klockren kommentar, eller hur?
:D

Skulle man kunna få en invite utav någon? Är väldigt intresserad hur det fungerar...väldigt tacksam om någon vill dela med sig.<1>[email protected]

Voddler suger, ja. Men inte fan är Mac en riktig dator. Om du menar att den är det, varför leder Windows fortfarande? Mac går i förlust medans windows flyger med vinst.

Såklart funkar inte det att spela något spel alls på Mac(eller borde man kalla det iShit?) Alla skit spel funkar men inte dem nya. Så om du kallar iShit för en riktig dator så borde du tänka om..

· Svar till yah

Tja... alla går ju över. Kommer aldrig återvända till Microsofts skitprodukter för datorer igen.
Och spel? Pffft... lamt. Det har man PS3 till.
Mac är alltså bättre precis alltid.
Till och med byfjånar i Algeriet förstår detta. Tja... utom du då...

yah - idag 22:55
Visst, om man tycker spel är det absolut viktigaste (något som har en tendens att minska med åldern:) så är PC bäst utan tvekan. Men om du ska göra musik eller jobba med bildredigering eller annan media så vinner Mac med hästlängder. Plus att man slipper Windows ;)
Det finns inget "bäst", det beror helt på vad man vill göra.

· Svar till Guran

Klokt. Håller med dig i det är ämnet.

Orsaken till att inte musen är supportat är ju att Voddler är tänkt att köras på TV'n, där man användar fjärren för att kontrollera programmet.
Men det hade ju varit snällt om man tillåtet annan typ av användning.
Fick min invite för några veckor sen, tittade en gång, gäspade, håll på att spy. Avinstallerade.

Jag känner väl igen mig. Jag har bara lyckats komma in på voddler en gång, följande gånger får jag bara ett meddelande om att jag har en brandvägg. Ett JÄVLA skit är det!

Voddler suger hästpung, hade det på min dator typ en kvart.

· Svar till Mantram

Jag tror det är den ungefärliga snittiden som en tänkande människor tillåter skiten att besudla ens dator.
:D

Kommentera