Hahaha... de rödgröna är riktigt roliga att följa. Partierna består av stolpskott efter stolpskott till personer som mest verkar ha som mål att se till att de rödgröna INTE vinner valet.

Nu vill de inte ha pigavdraget längre. Ni vet det där avdraget för hushållsnära tjänster? Enligt mig var det ett sätt att komma åt alla svartjobben och på det sättet är det lyckat. Företag som nyttjar detta har startats (bra) och i och med avdraget är det många fler som nyttjar den här typen av tjänster. Alltså är det mer pengar i omlopp... vilket alltid är bra.

Men... det är inget bra... för tänk på alla de som inte har råd att utnyttja det...

WTF?! Det är de rödgrönas inställning! Vad är det för idioti? Jag har inte råd med ett eget flygplan men det gnäller jag inte över. Jag är inte en mångmiljonär och det gnäller jag inte heller över. Så... ska vi ta bort pigavdraget bara för att inte ALLA har cash nog att utnyttja det? Idiotiskt svenskt "det-ska-vara-lika-för-alla"-tänk. Tänk på alla som inte får ligga! Va! DET är ett problem det! Lagstifta om jämställda knull till alla i Sverige. Alla ska ha rätt att sätta på snygga partners! Även om man själv är ful och tjock! Annars blir det inte rättvist! ARGH! IDIOTER!

Val 2010 och de rödgröna satsar stenhårt på självmål i valet. Bra! Vi behöver inget sossetänk och idiotiskt miljöflummande i det här landet. Här kommer något som alla vet... livet är inte rättvist. Vissa kommer längre än andra. Vissa ÄR bättre än andra. Fact of life. Vill ni ha det bättre i livet? Go get it! Inget kommer gratis i livet.


Sedan måste jag tillägga följande:

Ett parti styrs av ideologier. Om politikerna i de rödgröna själva tokutnyttjar pigavdraget som de vill ta bort så är det klart det är hyckleri. Inte trovärdigt. Att vissa dessutom försvarar detta med frasen: "jag följer bara reglerna" gör mig nervös... det finns vissa människor som arbetade på vissa läger en gång i tiden som använde samma argument. Sådana personer ska inte ha maktpositioner. Står ni för en ideologi så måste ni leva som ni lär. För om ni inte gör det... vem fan tror ni lyssnar på er då?

AB - AB - AB - SvD - SvD - SvD - DN -


Skriv en kommentar

"Du är emot avdraget men utnyttjar det ändå. Kan det uppfattas som dubbelmoral?"

"– Nej, det tror jag inte. Jag tror alla tycker att man ska följa gällande skatteregler."

Du får ursäkta Pez men här handlar det inte om att skjuta sig själv i foten. Snarare skjuta av sig hela huvudet.

Och Leif Pagrotsky;
"Han vill i dagsläget inte säga om han tycker att det ska avskaffas."... Visa hela »

· Svar till Guran

Du har rätt. Det här är mer att sätta sig på ett kärnvapen och trycka på knappen.
Det är så dumt. Suck.

haha..jag håller så vansinnigt, fullständigt med dig!

"Vill ni ha det bättre i livet? Go get it! Inget kommer gratis i livet."

Jo, alla som röstar på sossarna tror det, de sitter på röven framför sina tv-apparater efter att ha jobbat 8h o dragit lön på 17000kr/mån o undrar varför de inte är mångmiljonärer?

Det lustiga med alla dessa människor är att de inte fatta... Visa hela »

Så bra sagt! Det är inte svårare än så...

jag är en ideologisk socialist, men det går för i helvete inte att rösta på de där idioterna. de följer inte ens sin egen ideologi, utan gör en massa halvdana halvhjärtade lösningar, skriker att ditten och datten är fel utan att själva komma med några gångbara idéer. och att bry sig om att lägga sig i SKITSAKER som avdrag för vissa tjänster. blir så jävla TRÖTT. kan inte ha såna... Visa hela »

och det blir inte bättre nästa generation. känner en ssu:are sen tidigare, enda människan jag känner som öppnat filer hon fått på mejlen från främlingar mer än en gång. och båda gångerna blev hon förvånad att hon fick virus.

:|

den andra ssu:aren jag känner fick öknamnet "farfar" av min granne. för han pratade bara politik när han blev full.

Tycker det är helt rätt att ta bort det de kan betala sin städning för egna pengar. Och när de ändå håller på kan de avskaffa barnbidraget också. Har man inte råd att skaffa barn utan det, skall man ta mig fan inte ha ungar.

haha underbart om att alla ska få ligga, även tjocka. ska dom få ersättning annars? :D
shit vilken valkampanj det skulle bli, då skulle dom nog få målgruppen "nya väljare(ungdomar)" att komma o rösta! "Ligga? Rösta på oss!" Tänk de vanliga affischerna med pratbubblorna på...

Det som stör mig mest är detta tänket.
"Men... det är inget bra... för tänk på alla de som inte har råd att utnyttja det... "

Nu blir det ju ännu färre som har råd att ha hemhjälp. Det blir bara toblemona själv som kommer att kunna ha det.

· Svar till Antropos

Hmm, det har du ju rätt i. Har precis pratat med några vänner som minsann utnyttjar detta enbart pga av avdraget.
"Annars hade jag lagt pengarna på något annat."
Toble-Mone :D Någon måste ha lovat henne några miljoner om hon helt sänker sossarna inför valet.

Humpa, dumpa, vänta lite.....är det inte så att staten subventionerar dessa tjänster? Med andra ord går allas våra skattepengar till att dessa tjänster ska bli billigare till oavset vem, men nu de "som har råd". Om "man har råd" bör man ha råd att köpa tjänsten för det pris som det kostar! Att de tidigare köpte tjänsten svart är knappast ett argument för att skattepengar ska tas ti... Visa hela »

Genusloci
Det har skapat runt 10000 arbetstillfällen. Dvs, att de som köper deras tjänster betalar deras uppehälle istället för staten, genom socialbidrag. Staten får sedan tillbaka de pengarna på moms och andra skatter. En hög konsumtion hos folket är bästa sättet för staten att tjäna pengar. Andras köp av RUT-tjänster är en bra inkomst för staten i längden även om det är subventionerat.

Bra skrivet och kul läsning som vanligt! =)
Jag tror dock fortfarande att det röda laget vinner,,,, otroligt nog! Dom leder faktiskt fortfarande "matchen" trots allt dom hittar på. SAP har nämligen sagt dom (i Sverige) tre magiska orden igen. Vård, skola och omsorg. Mona har redan flaggat för att det är en "prioriteringspolitik" och inte en "jobbpolitik". På så sätt flyttar man fokus från arbetstillfä... Visa hela »

Antropos: Är du Maud-fan? Trodde jag inte...
Tyckte också att det lät bra med så många arbetstillfällen, fast jag köper inte den första prognosen, som kommer från Maud, så lätt.....som att tro på vaccineringen!
Nyheterna har redan rapporterat att staten INTE tjänar på detta i skatter. Tvärtom KOSTAR det mer än det smakar. Så det är faktiskt så som jag sa, staten subventionerar dessa tj... Visa hela »

re:Geniusloci - idag 00:08

"Detta för att röd, blå, grön säger vad fan som helst och ändå blir resultatet det samma"

Ja, du ser....Nu fattar du lite hur vi färgblinda som jag och Antropos har det :D

Måste man vara ett Maud-fan för att man tycker RUTan är OK? Jag vet inte om siffrorna som du hänvisar till är rätt. Det är en fruktansvärt massa variabler som ska med i beräkn... Visa hela »

Geniusloci: Kalla mig klabbsock, kalla mig idiot, men kalla mig inte för Maud-fan. Det är ett riktigt nedrigt skällsord. ;)

"Maud-fan, Maud-fan. Na-na, ni-ni, ni, niiii!"

Guran: refererar bara vad jag hörde på nyheterna. Jag antar att kostnaden för de arbetslösa var inräknad i kalkylen. Jag är inte statlig ekonom. Det du säger låter lite som du är för en "medborgarlön". Kan det vara så?

.....man skulle kunna kalla Maud för Fan...

re:Geniusloci - igår 20:44
Ha ha. Du tänkte fortsätta med förolämpningarna..."medborgarlön"....suck.
Medborgarlön är så passt pinsamt att till och med partiledningen inom Miljöpartiet försökte stryka det ur programmet. Utan framgång. Vilket gjorde Peter Eriksson riktigt sur...
Seså din retsticka, stick iväg och ta reda på om dem tog med arbetslösa i beräkningarna...Jag orkar int... Visa hela »

inte jag heller...nu mobbar vi Profanum istället!

Kommentera