Det är 2010 och det är fortfarande så att vissa i samhället har problem att förstå att det ska vara rättvist mellan könen.

Är det så konstigt då att det går långsamt med rättvisefördelningen? Nej. Att förändra invanda mönster tar tid. Det kunde dock gå mycket snabbare om vi fick fram mer vettiga människor i media. Jag menar... det finns tjejer som gör viktiga saker, forskare, musiker, företagare etc... de är sjukt skickliga på det de gör men vad är det som går igenom i mediabruset? Är det dem?

Nej. Tyvärr inte.

Istället så är det pantade lowlifebrudar i Paradise Hotel, Hollywoodfruar och alla andra skitprogram som envist smälls ut i mediernas konstanta brus.

En korkad brud som Maria Montazami är INTE ett bra exempel på att en kvinna har lyckats! För helvete är ni allvarliga?!? Jag läste om hur hon kallar sig spirituell... håller på med yoga, meditation, kinesisk medicin, örter etc och det är det hon vill sprida i Sverige?!?! Sist jag såg henne "jobba" sprang hon runt och flyttade krukor i ett hus som skulle visas... ett "jobb" hon gjorde åt sin mäklarman. Det där mina vänner, är sådant en kvinna som konstant varit beroende av en rik man kan hålla på med och det har jag absolut noll jävla respekt för. Pinsamt är vad det är. Ännu mer tragiskt är det att de själva ser sig som framgångsrika. De har särat på benen för att bli försörjda av en rik snubbe... det är ett hån mot kvinnor att kalla det för framgång.

Nu höjs röster för kvotering... vilket är helt idiotiskt. Bästa människa ska givetvis ha jobbet. Oavsett kön. Kvotering är det sämsta skitet man kan hålla på med. Lägg omedelbart ned den tanken. Den förringar värdet på varje inkvoterad. "Ah... du blev inkvoterad på ett jobb du egentligen inte skulle ha fått..." kommer vara snacket i korridorerna.

Vi kommer att komma till den punkt när det är rättvist mellan könen. Vi som "tar över" efterhand som de gamla fossilerna går i pension har rätt tankegång... vi har bara inte nått alla maktpositionerna än.

Kvinnodagen faller enligt mig platt till marken när mähän till kvinnor som Hollywoodfruarna lyfts fram. Kolla in tjejer som Wonna I de Jong istället... där snackar vi framgång! Sveriges okända fastighetsdrottning.

Varför finns det förresten inte en Mansdag? Orättvist. Ukraina, Norge, Indien och Kanada är exempel på länder som har en erkänd Mansdag. Det är ju inte rättvist... eller jämlikt för den delen om vi bara har en dag för det ena könet.

Fast egentligen tycker jag alla sådana här dagar är rena rama tramset. Uppför er korrekt 365 dagar om året istället så blir det kanske äntligen rätt.


AB - AB - DN -

Skriv en kommentar

fan. jag brukar alltid missa den här dagen. tack så jävla mycket >:D.

och håller med. kvotering är fel. det är meriter som ska gälla, oavsett vad det handlar om. men det dröjer nog ett tag innan man kommer så långt. och inte fan hjälper det att hela tiden frontas av dumma blondiner på tv och bloggar (du vet vilka) som ser spelad dumhet, ytlighet och att ha gift sig rikt som framgång. skulle inte palla ett så... Visa hela »

· Svar till Tinky

Hahahaa... oups.

Nyss var det ju ett sånt himla liv för att högskolan kvoterade in, men nu passar det.

För övrigt så tycker jag det är egoistiskt av svenska feminazister att använda dagen till att beklaga sig över sin egen situation. Det heter INTERNATIONELLA kvinnodagen, vilket bör blicka över ett globalt perspektiv. Men det är klart 1,8% löneskillnad (www.0589.se/wp-content/uploads/press_arbetsgivarverket.pdf) är kanske et... Visa hela »

· Svar till Antropos

Precis!

Bra skrivit ! Kvotering är ett löjligt påhitt. Finns det partier som fortfarande är för kvotering! Tack du har en mysig men ändå vettig blogg !

· Svar till bloggare på icedaniel.se

mysig? ARGH! :D

haha. mysige pezster, snart på ditt internet.

· Svar till Tinky

Argh! Tinky! För helv....

"Uppför er korrekt 365 dagar om året istället så blir det kanske äntligen rätt."
Skitbra!!!

Antropos: Håller med att det gnälls för mycket i egna leden. Att det istället kan riktas fokus på våra orättvist behandlade systrar ute i världen. Jag brukar tänka att jag haft en jäkla tur som föddes till kvinna i Sverige!

Hahaha....."mysig"....NOT!
En så är så rapp i käften kan aldrig kallas för mysig. LOL

· Svar till Geniusloci

Jag ligger i fosterställning och gråter... Mysig!? Wtf?!

Är inte bara det att HA en kvinnodag kvotering i sig?

DN hade följande statement i en sidebar om kvinnodagen: "75 av flyktningar är kvinnor och barn."
Visst, och vart är männen då?
Six feet under!

Vem vill ha jämställdhet nu?

Kommentera