Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Parker

VACKRASTE PROMENADEN I STOCKHOLM

Sugen på en vacker promenad? Ni har säkert hört talas om Hagaparken som sträcker sig från Norrtull till Solna/Bergshamra. Det är en stor park med massa sevärdheter och sedan Kronprinsessan och Prins Daniel flyttade dit för ett par år sedan har det fullkomligt strömmat dit folk från olika delar av världen. Ska man ta sig en löprunda här en fin söndagseftermiddag får man räkna med att springa in i en och annan turist som antingen vill fråga om vägen eller så är de bara i vägen. Ja, ni fattar...

Att Hagaparken är vacker, det är en sak som är säker, men har ni någon gång gått på andra sidan parken? Där ligger nämligen ett utav mina absoluta favoritområden här i Stockholm, Bergianska trädgården. Jag upptäckte den delen av en ren slump för en herrans massa år sedan, när jag fick för mig att gå runt Brunnsviken (det vatten som omger Hagaparken) Jag kände mig som Alice i underlandet när jag vandrade omkring där. Det är så inspirerande och mysigt bland alla tusentals tropiska växter. Jag kan gå omkring där hur länge som helst och ibland stannar jag till på kaféet som finns precis intill det stora växthuset och tar med mig en kaffe. Allting med den här trädgården är magiskt, det känns som man hamnat i ett annat land.

Så hörrni, har ni inte tagit er en promenad i Bergianska trädgården, gör det nu när allt blommar. Det är verkligen så vackert och en perfekt helgaktivitet. Jag brukar gå från Hagaparken och runt Brunnsviken. Den promenaden är ca 1,2 mil och det är vackert hela vägen runt, men vill man inte gå riktigt så långt så kan man gå från Norrtull och sedan tillbaka, eller ta bussen som går precis vid E18.