Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Topplistor

5 tuffa träningspass att testa i Stockholm

Om ni skulle fråga mig hur min perfekta dag skulle börja så skulle det vara med en sovmorgon till ca 08 (ja, det är sovmorgon för mig) och jag skulle vakna till doften av nybryggt kaffe, ljudet av nyhetsmorgon och kanske en liten solstråle som letar sig in mellan fladdrande gardiner. Det är sommar, tidig vår eller kanske sensommar. Definitivt inte vinter i alla fall. Jag skulle ta på mig min morgonrock, hälla upp en kopp kaffe och sätta mig ute på balkongen. Samtidigt skulle jag beta av lite mejl och göra något meningsfullt... 

Sen skulle jag möta upp en vän och åka iväg och köra ett jävligt svettigt pass på någon utav dessa studios. Jag älskar att svettas. Eller nej, det var ju en solklar lögn, men jag älskar känslan efteråt. Ni vet när man känner att man gjort något bra, en liten klapp på axeln till sig själv bara sådär! Det är ju underbart. Sen kanske man tar en sån där härlig smoothie fullproppad med sjukt mycket nyttigt så man bara känner hur nyttig man är. 

På alla studios jag nämnt här kan man köpa drop-in biljetter, men för att vara säker på att få plats skulle jag rekommendera att anmäla er via deras hemsida.

 

Barry’s Bootcamp 

Barry’s… en riktig svettfest! Musiken är hög, belysningen är dämpad och istället fyllt i en neonröd färg. För er som aldrig tidigare har hört talas om Barry’s så är det en komplett träningsform där man får sig en rejäl omgång i både flås och styrka samtidigt. Hit går jag inte när jag vill mysa runt med mina kompisar och snacka skit, hit går jag när jag vill ta ut mig till 110%. Ta med dig dina löparskor och drick mycket vatten innan passet och bara KÖR! 

Pris: first time 99:-

+ det ligger mitt i city, omklädningsrum med tillgång till handduk, schampo, balsam och styling produkter. 

- med risk för att låta som en riktig tant här nu så är musiken lite väl hög. Är man nybörjare kan det vara svårt att höra och förstå vad instruktören säger, men det är bara att snegla på grannen så är man hemma. 

 

2. Megaformer på B-core

Uthålligehetens mamma! På en bräda i centrala Stockholm hittar du muskler du inte visste att du hade. Det må se ut som en ganska lugn och härlig träning, men här svettas man på ett sätt som nästan är obehagligt. Lite likt yoga och pilates kommer man åt de små inre musklerna och arbetar med hela kroppen under varje pass. Ett riktigt hett tips till dig som vill ha en nytändning i träningen! 

Pris: first time 130:-

+ det spelar ingen roll hur vältränad du är. Du får garanterat träningsvärk! Omklädningsrum med tillgång till handduk, schampo, balsam och styling produkter.

- träningsvärken!!!

 

3. Cirkel på Fightbox Södermalm

Här kör man en cirkel i ren crossfit anda i grupp om ca 20 personer under ledning av en instruktör som lägger ut olika stationer där man framförallt jobbar med sin egen kroppsvikt. Lite olika hjälpmedel finns tillhanda och varje pass är olika. Jag tycker det beror väldigt mycket på instruktören hur hårt passet blir. Jag gillar när det är sjukt tufft och den jävligaste lilla instruktören är utan tvekan Emil. Devil in disguise helt klart, men jag älskar’t haha.

Pris: engångsbiljett 200:-

+ Sjukt härlig stämning och familjärt ställe. Jag längtar alltid tillbaka när jag gått därifrån. Ett stort plus för en liten men häftig lokal. 

- om du inte gillar att ofrivilligt bli i hop-parad med någon random som du tvingas dela svett med så skulle jag gå med en vän :) Man jobbar nästan alltid två och två. 

 

4. Urban ride

Om du någon gång testat på Soulcycle, så är Urban ride helt klart inspirerat av det. För er som inte testat Soulcycle så kan man säga att det är ett modernt spinningpass. Egentligen vill jag inte jämföra det med spinning, för det kan vara den tråkigaste träningen jag vet och detta är något helt annat. Här hinner jag inte ens tänka på att jag sitter på en motionscykel för det händer saker hela tiden. Är det inte pushups mot styret så använder man hantlar som finns baktill på cykeln. Vill du ha ett effektivt HIIT-pass där du tränar hela kroppen samtidigt så är Urban ride något för dig. 

Pris: 250:- för 1 (just nu får du 2 för 1)

+ man glömmer definitivt bort tid och rum och det är rolig variant av spinning. Omklädningsrum med tillgång till handduk, schampo, balsam och stylingprodukter. Det finns även ett gym i samma lokal om man känner att cyklingen inte var nog ;)

- det finns tyvärr inte så många klasser att välja bland. I snitt 2 klasser per dag. Har du ett par riktiga cykelbrallor? ta med dem för att slippa skavsår i röven dagen efter haha 

 

5. Box/fys på Allstar

Jag kommer ofta in i perioder då jag vill boxas. Jag tycker det är så jävla roligt! Jag skulle inte säga att jag är duktig på det, men jag känner mig alltid lite badass när jag får ta på mig mina lindor haha. Jag betraktar mig ändå som en nybörjare och älskar att gå på ”box/fys" på Allstar. Instruktören till detta pass är grym och alla nivåer är välkomna. Det brukar vara ganska stor spridning på nivå här tycker jag och det är inspirerande, men jag har aldrig känt mig dålig eller tyckt att det varit pinsamt. 

Pris: engångsbiljett 150:-

+ riktigt trevlig personal/instruktörer och man kan välja sin egen nivå på varje pass. Man gör det så jobbigt man vill ha det helt enkelt.

- ta med egna handskar! Det finns att låna, men det är inte alltid säkert att det finns i just din storlek eller så luktar de inte så jättefräscht… ah ni fattar :-P