Här finns frisörerna i Göteborg med koll på färg

Håret har för många av oss stor betydelse och färgen är liksom halva grejen. Huruvida att naturligt skulle vara bäst eller ej, därom tvista de lärde. Förstärk den egna färgen, eller fräscha upp looken med slingor eller en naturlig balayage. Möjligheterna är oändliga hos de som behärskar förmågan att laborera med färgkemin. Bland Göteborgs många frisörer finns det flera som är speciellt flinka på färg och här hittar du dem samlade i en guide.

Fler frisörguider:

Kokoro

Kungsgatan 9C, Centrum/Kungshöjd

Färgfantaster på Kungsgatans topp

Johanna Berglund och hennes team har sedan starten gjort sig ett namn värda att lägga på minnet när det handlar om färg och form. I salongen på andra våningen, som nås från den charmiga spiraltrappan i entréplan, hittas färglabbet längst in i lokalen. Lägg dig till rätta och låt kreatörerna ta fram din personliga look.

  • Pris: Klipp och färg ca 1850 kr (reducerat vid trainee-behandling)

Victor Noblesse

Södra Larmgatan 6, Centrum

Prisad salong med lång erfarenhet

Denna salong är känd som en av stans äldsta och har fått flera utmärkelser för sina skills. Salongen i två etage erbjuder det mesta inom hårvård och söker du färgen med stort F kan du känna dig trygg på denna inarbetade adress.

Lobh Studios

Rosengatan 2, Linné

Hårsalong med mera

Lisbeth på Lobh Studios vill erbjuda en plats där kreativa människor ska kunna mötas, och där man ska få den look man vill ha. Här finns kunniga frisörer med gedigen erfarenhet, om du inte besöker Lisbeth själv. Bortsett från klippning och behandlingar såsom fransar och bryn kan du givetvis färga håret.

  • Pris: Bottenfärg inkl. tvätt och fön ca 1550-1700 kr

New Hair Extensions

Eklandagatan 62 C, Centrum/Johanneberg

Skonsamma och hållbara färgbehandlingar

På New Hair Extensions är man sedan länge specialister inom hårförlängningar, men salongens colorister erbjuder även färgbehandlingar med svensktillverkade produkter som är veganska och miljövänliga. Här kan du färga, bleka och slinga håret på ett mer skonsamt och hållbart sätt.

Fritzi's Hair Parlour

Lilla Risåsgatan 23, Linné

Färgfokus i Linné

Den personliga salongen i backen på charmiga Lilla Risåsgatan har full koll på färg, vilket lockar till sig både lokala stammisar och inresta kunder. Med sina stora fönster badar lokalen i naturligt ljus och lockar samtidigt nyfikna blickar till sig. Skäm bort dig med en uppfräschande färg eller väck liv i svallet med slingor, ombre och balayage i någon av salongens retrostolar.

  • Pris: Färgning inkl klipp ca 1720 kr

Salong Noir

Södra Vägen 45, Centrum

Brett utbud

På Salong Noir nära Avenyn erbuds det mesta när du vill färga, slinga eller ge håret en nyansering. Oavsett om du vet precis vad du vill ha eller behöver hjälp med att hitta den perfekta färgtonen för dig, kan du få hjälp med det här. Salongen erbjuder allt från helfärg till effektslingor och balayage.