Guiden till Göteborgs bästa foodtrucks

Guiden till Göteborgs bästa foodtrucks

Upptäck Göteborgs rullande matkultur! Foodtrucks har blivit alltmer populära de senaste åren och levererar streetfood med inspiration och smaker från hela världen, med alternativ för alla preferenser. Oavsett om du är finsmakare, streetfood-entusiast eller letar efter catering till ett event, finns något för alla i utbudet. Vi har samlat riktigt bra food trucks som serverar allt från lokala läckerheter till internationella delikatesser. För att ta reda på var de befinner sig just nu är det oftast lättast att kika på respektive ställes sociala medier.

Innehållsförteckning
 1. Göteborgs bästa foodtrucks
  1. Crave Street Food – Streetfood för alla smaker
  2. Burgers & Buns – Streetfood från USA och Korea
  3. Nennas Food Truck – SM-vinnare i streetfood 2022
  4. JINX Food Truck – “Bastardized asian street food”
  5. A Taste of Britain – Smaker från Storbritannien
  6. Clasico Food Truck – Klassiska hamburgare sedan 2014
  7. Cruzin' Coffee – Rullande kaffevagn
  8. Tapas Fabrik – Hemlagad, spansk mat
  9. Mat & Sånt – Kul på fest
 2. Foodtrucks att boka till event
  1. The Pizza Pushers – Napolitansk pizzacatering
  2. Swedish Taco – Tacos till fiestan
  3. Boho Bar – Från världens alla hörn
  4. Tikka Roti – Indisk-pakistanskt

Göteborgs bästa foodtrucks

Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food
Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food
Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food
Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food
Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food
Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food
Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food
Crave Street Food – Foodtrucks
Crave Street Food

Crave Street Food

Streetfood för alla smaker

Crave Street Food har på senare tid blivit något av en institution på Magasinstorget – den färgglada foodtrucken står nämligen parkerad här så gott som alla dagar, året runt. Ambitionen är att med ett brett utbud av sliders, wraps och hot dogs erbjuda gatumat för alla smaker och preferenser, varav du hittar ett ovanligt stort utbud av växtbaserade och glutenfria rätter. Menyn utökas dessutom varje vecka med en gästande slider.

Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns
Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns
Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns
Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns
Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns
Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns
Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns
Burgers & Buns – Foodtrucks
Burgers & Buns

Burgers & Buns

Streetfood från USA och Korea

I Majorna hittar du detta lilla streetfood-hak som serverar amerikanska och koreanska smaker i form av hamburgare och baos med både kött och halloumi, samt öl och vin. Man vrider även upp stämningen några snäpp genom att arrangera fester och dj-spelningar på den pimpade uteserveringen.

Nennas Food Truck

SM-vinnare i streetfood 2022

På Nennas serveras omtyckt streetfood med ekologiska surdegslangos för alla – även de som äter glutenfritt eller veganskt. Själva kallar de sig en “flexetariansk foodtruck med med en holistisk syn på både råvaror och miljö” – ett koncept så uppskattat att Nenna vann SM i streetfood 2022. De är ofta ute på turné, särskilt under sommaren, men då och då kan man passa på att äta Nennas mat i Göteborg, där hon har sin bas.

JINX Food Truck

Hemsida

“Bastardized asian street food”

På Magasinsgatan 17 står Jinx foodtruck, som serverar vad de kallar för “bastardized asian street food”, vilket i det här fallet betyder bao buns och “thaicos”, alltså tacos med thailändska smaker. De tar även större lunchbeställningar och gör catering för alla tänkbara tillfällen.

A Taste of Britain

Smaker från Storbritannien

Sugen på allt möjligt gott från Storbritannien? Då ska du söka upp A Taste of Britains foodtruck, som har engelsmannen Robert Nelson bakom ratten (och i köket). På menyn står  förstås klassikern fish & chips, men också burgare. Ibland står han i sin trädgård, andra gånger är han på vift och då och då gör han cateringuppdrag.

Clasico Food Truck

Klassiska hamburgare sedan 2014

Clasico är en av stans äldsta foodtruckar – om inte den allra äldsta. De dyker upp på olika platser i stan, parkerar, startar spisarna och gör sig redo att servera några av stans bästa burgare, gjorda helt från grunden. Välj bland klassiska varianter och smaker från hela världen och kolla upp på var de befinner sig för dagen; de har nämligen ungefär 25 ställen de varierar mellan. Om de inte är ute på cateringuppdrag, förstås.

Cruzin' Coffee

Rullande kaffevagn

Håll ögonen öppna efter barista-foodtrucken Cruzin' Coffee, som är precis vad det låter som – en rullande kaffevagn. Kaffet framställs och köps in från Göteborgsföretaget Bergstrands kafferosteri och har odlats långt ifrån gifter, med varsam hand av människor som har det bra. Här kan du få espresso, cappuccino, caffe latte och förstås helt vanligt kaffe med något gott till.

Tapas Fabrik

Hemlagad, spansk mat

Här serveras spansk mat lagad från grunden, mixat med fusion-hamburgare. Räkna med rätter som patatas bravas, calamares, padrones och olika pintxos. Håll koll på Instagram och Facebook för att ta reda på var de håller hus för dagen, eller boka dem till ett privat event.

Mat & Sånt

Kul på fest

Det ska vara kul att ha fest och lätt att bjuda på käk, resonerar Mat & Sånt. Därför kan du boka deras food truck till alla möjliga roliga kalas, event och tillställningar, men de dyker även upp lite här och där när det händer grejer i stan. På menyn står exempelvis dumplings och wraps.

Foodtrucks att boka till event

The Pizza Pushers

Napolitansk pizzacatering

Många är de som tycker att napolitansk pizza är den bästa, och The Pizza Pushers gör just sådan. Den mobila pizzerian är erfaren när det gäller catering och kan bokas till exempelvis födelsedagar, studentfiranden, kick-offs, företagsevent, afterworks och bröllop.

Swedish Taco

Tacos till fiestan

Du står för festen, så står Swedish Tacos för, just det, tacos. De serveras som både bowls och i bröd, och får sällskap på menyn med annat smått och gott som soppor, sallader och ceviche. Ett helt vanligt uttag är det enda de behöver av dig, resten tar de hand om.

Boho Bar

Från världens alla hörn

Genom foodtruck och catering erbjuder Boho Bar personliga smakkombinationer inspirerade av matkulturer från världens alla hörn. Foodtrucken går att boka för event, fest eller bröllop, det enda som behövs är en rymlig och plan yta att ställa den på, samt uttag.

Tikka Roti

Indisk-pakistanskt

Tikka Roti är stans första foodtruck som serverar indisk och pakistansk mat. På menyn står deras populära rullar med exempelvis chicken tikka, tandoori och vegetariska varianter, men de serveras också som tallrik och sallad.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;