Avancerad kokkonst är idag en lyx som intresserar många, och Göteborg kan stolt presentera lyxkrogar där du garanterat lyfter från stolen i rena smakexplosioner. I den här guiden visar vi dig stans bästa restauranger med fina utmärkelser som glittrande Michelinstjärnor och Bib-utmärkelser. Ge dig ut på en spännande smakresa och upptäck både modern och klassisk gastronomi i världsklass. Nedan listar vi lyxrestauranger i Göteborg som bjuder på stans absolut bästa mat- och dryckesupplevelser, låt er väl smaka!
Guiden till lyxrestauranger i Göteborg
-
Lyxrestauranger i Göteborg
-
1Project Ambitiös avsmakningsmeny
-
2Koka Västsvensk gastronomi i modern inramning
-
3Human Avslappnad elegans
-
4Sjömagasinet Fina fisken i Ostindiska Kompaniets lagerhus
-
528+ Svensk-franskt med konstnärlig touch
-
6SK Mat & Människor Glädje inför råvara och upplevelse
-
7Poppy Levande meny
-
8Bulot Avslappnat men kompromisslöst
-
9Hoze Slipad minimalism
-
10VRÅ Japansk-nordisk fusion
-
11Koizen Lyxig omakase
-
12Carbon Elegant bistro
-
13Extratips: Signum Nordisk extravagans
-
Lyxrestauranger i Göteborg
Ambitiös avsmakningsmeny
Det som började som ett enkelt projekt (därav namnet) i kvarterskrogsstuk under 2016 växlade snabbt upp och är idag Project som vi känner till dem. Här kan du förvänta dig en ambitiös avsmakningsmeny tillsammans med välvald dryck i både sober och hemtrevlig miljö. Bakom krogen står det äkta paret Irving, Cameron som står i köket och Anna som är sommelier. Tillsammans har de tagit sin restaurang från att vara en uppskattad kvarterskrog till stjärnbelönad Michelinkrog på bara några år, och kärleken till mat och dryck består.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 725–1195 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 1
-
Södra vägen 45, Centrum
-
Hemsida
•
Project
031-18 18 58 - Läs mer på Thatsup
Västsvensk gastronomi i modern inramning
2014 svidade finkrogen Kock & Vin om och blev Koka, en lyxkrog med lite plånboksvänligare avsmakningsmenyer med fokus på västsvensk gastronomi. Det dröjde bara ett år innan Koka hade kammat hem en stjärna i Guide Michelin.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 745–1195 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 1
-
Viktoriagatan 12, Centrum/Vasa
-
Hemsida
•
Koka
031-701 79 79 - Läs mer på Thatsup
Avslappnad elegans
I en före detta sportbar i Linné hittar man Årets kock-vinnaren Martin Moses restaurang Human, som bjuder på avslappnad elegans. Här serveras moderna, nordiska smaker i new nordic-stil, tillagade med fokus på lokala råvaror i säsong. Restaurangen är öppen både dagtid och kvällstid och gör sig lika bra för en middag som för en affärslunch.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 995–1250 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 0
-
Risåsgatan 8, Linné
-
Hemsida
•
Human Restaurang
031-53 15 33 - Läs mer på Thatsup
Fina fisken i Ostindiska Kompaniets lagerhus
I restaurangens unika byggnad, anno 1775, upplever du ett förädlat Västkusten både i omgivning och på meny. Fisk- och skaldjursrätter serveras på klassiskt och modernt vis i direkt anslutning till Göteborgs hamninlopp. Avnjut dagsfärska skaldjur och à la carte till både lunch och middag.
- Meny/pris: Ingen avsmakningsmeny
- Stjärnor i Guide Michelin: 0 (tidigare 1)
-
Adolf Edelsvärds Gata 5, Majorna
-
Hemsida
•
Sjömagasinet
031-775 59 20 - Läs mer på Thatsup
Svensk-franskt med konstnärlig touch
Krogen, känd bland annat för att ha en av Sveriges mest välsorterade vinkällare, bjuder sedan 1985 in till exklusivt gemyt under vitkalkade valv. Menyn, som följer säsongen och förändras mellan var fjärde till var sjätte vecka, levererar förstklassig lyx. Avsmakningsmenyerna finns att välja som liten eller stor, och förutom spännande viner finns här dessutom en avancerad whiskeysamling att upptäcka.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 1195–1495 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 1
-
Götabergsgatan 28, Centrum
-
Hemsida
•
28+
031-20 21 61 - Läs mer på Thatsup
Glädje inför råvara och upplevelse
I det öppna köket mitt i den intima matsalen sätts stämningen och smakerna för kvällen. Menyn bygger på ett tiotal rätter som avnjuts för sig eller som avsmakningsmenyer. Gemensamt för dem är den svenska smaktraditionen, som omtolkas och moderniseras till sann gastronomisk glädje.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 895–1195 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 1
-
Johannebergsgatan 24, Centrum
-
Hemsida
•
SK Mat & Människor
031-81 25 80 - Läs mer på Thatsup
Levande meny
I köket på denna (enligt egen utsago) väldigt seriösa bar och restaurang låter man kreativiteten flöda fritt, och räds inte att utmana gränserna för traditionell matlagning. Femrättersmenyn som serveras är baserad på närodlade grönsaker, med ett matchande dryckespaket samt lite snacks som tillval. Den seriösa framtoningen till trots råder varm och personlig stämning i den lilla lokalen.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 700 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 0
-
Fjärde Långgatan 1, Linné
-
Hemsida
•
Poppy
031-12 02 14 - Läs mer på Thatsup
Avslappnat men kompromisslöst
En lekfull matupplevelse med inslag av såväl den franska kokkonsten som västkustens råvaror, är vad som står till buds på Berlot. Att det är kockduon Gabriel Melim Anderson och Emil Bielke som står bakom finkrogen säger något om ställets ambition. Välj mellan fullskalig setmeny eller en lite kortare variant, eller komponera din egen meny från à la carten. Till maten serveras utvalda viner.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 595–845 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 0
-
Norra Hamngatan 8, Centrum
-
Hemsida
•
Bulot
073-773 80 03 - Läs mer på Thatsup
Slipad minimalism
Den avancerade sushirestaurangen, som kan liknas vid en hemlighetsfull speak easy-bar, välkomnar endast upp till sex gäster åt gången. På så vis blir helhetsupplevelsen både större och mer intim. Som gäst sitter du precis framför José Cerdá när han tillagar kvällens omakase. Här kan du räkna med sylvasst hantverk och pinfärska råvaror, främst hämtade från våra egna vatten.
- Meny/pris: Omakase 2100 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 0
-
Stigbergsliden 17
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Japansk-nordisk fusion
VRÅ, som hittas inne i Clarion Hotel Post, står med ena foten i Japan och med den andra på västkusten. Här är det hållbarhet som står till grund för hela verksamheten, och i köket jobbar man snarare i symbios med naturen, än att försöka tämja den. Själva lokalen går i exklusiv, minimalistisk stil, och sällskap som vill sitta mer avskilt kan boka restaurangens chambre séparée.
- Meny/pris: 1445–2190 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 0
-
Drottningtorget 10, Centrum
-
Hemsida
•
VRÅ
031-61 90 00 - Läs mer på Thatsup
Lyxig omakase
Ägaren till Koizen har lärts upp både i USA och i Tokyo. På restaurangen i Linné serverar han omakase, kockens val av japanska rätter, tillagat med finaste skandinaviska råvaror. Här finns det tolv platser längs disken och sex platser vid fönstret.
- Meny/pris: Omakase ca 995 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 0
-
Nordenskiöldsgatan 24, Linné
-
Hemsida
•
Koizen Omakase Room
031-318 68 10 - Läs mer på Thatsup
Elegant bistro
Ett stenkast från Centralstationen hittar du denna lyxiga bistro som kantas av mustiga sammetstyger och dov belysning. Här serveras avsmakningsmenyer med inslag från både Sverige och andra delar av världen. För varje servering kan man själv välja rätt och på så vis komponera sin egen middag.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 975–1495 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 0
-
Barnhusgatan, 2, Centrum
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
Nordisk extravagans
En kort färd utanför stadskärnan, med utsikt över Landvettersjön, ligger Michelinkrogen Signum. Här serveras en avsmakningsmeny i minst 18 rätter, inspirerad av de fyra elementen: jord, eld, luft och vatten. Vad som står på menyn beror på säsongens utbud, och man arbetar nära lokala bönder, fiskare och odlare som förser restaurangen med råvaror av högsta kvalité.
- Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 2295 kr
- Stjärnor i Guide Michelin: 1
-
Långenäsvägen 150
-
Hemsida
•
Signum
031-88 18 03 - Läs mer på Thatsup
- Göteborg
- Guider
- Restaurang
- Guiden till lyxrestauranger i Göteborg