Guiden till prisvärda italienska restauranger i Göteborg

Guiden till prisvärda italienska restauranger i Göteborg

Enkla, färska råvaror av högsta kvalitet tillagade med omsorg och kärlek – ja, det är svårt att inte älska den italienska matkulturen. Som tur är finns det ett stort utbud av riktigt bra italienska restauranger i Göteborg som dessutom är snälla mot plånboken. Här listar vi några av stans mest prisvärda italienska restauranger oavsett om du är sugen på vedugnsbakad pizza, en pasta utöver det vanliga eller andra italienska favoriter.

Innehållsförteckning
 1. Prisvärda italienska restauranger i Göteborg
  1. Taverna Averna – En fröjd för ögat
  2. Fontana di Trevi – Med servering på gården
  3. Aldardo – Restaurang och delikatessbutik med rättvisetänk
  4. Al Banco – Lantliga pastarätter
  5. Pasta + – En klassiker
  6. Bar Italia – Superitaliensk matbar
  7. Piccola Italia – "Little Italy"
  8. Enoteca Roma – Familjeägd bar och bistro
  9. Il Gambero – Lagat med temperament och kärlek
  10. Teos – Mat från Medelhavet
  11. Extratips: Pastor – Lyxpasta i luckan

Prisvärda italienska restauranger i Göteborg

Taverna Averna

En fröjd för ögat

Direkt innanför Taverna Avernas inglasade entré, med sina blankpolerade mässingsdetaljer, tas du emot vid hovmästarpulpeten. Här serveras Italieninfluerad mat i ljus och luftig bistromiljö, där väggarna pryds av 350 unika konstverk. Den generösa, marmorklädda baren inbjuder också till trevligt häng.

 • Prisexempel: Pizza ca 155-225 kr

Fontana di Trevi

Hemsida

Med servering på gården

Denna lugna och mysiga restaurang har för vana att ta hand om romantiskt sinnade par. Inne på gården kan du slänga en slant i fontänen, och vem vet, kanske slår just din önskan in. Ett chambre séparée står till förfogande för större sällskap eller kanske en vinprovning.

 • Prisexempel: Pasta ca 179-255 kr

Aldardo

Restaurang och delikatessbutik med rättvisetänk

Är du en Italienfantast utöver det vanliga? Då är du med all säkerhet redan stammis på Aldardo. Här kombineras restaurangen med delikatessbutik, så med lite tur kan du efter middagen köpa några av ingredienserna till rätten du åt. Aldardo är noga med sitt urval och besöker själva alla gårdar de importerar mat från. Stor vikt läggs dels vid kvalitet, dels vid att de som jobbar på gårdarna har rättvisa arbetsvillkor. 

 • Prisexempel: Pasta och pizza ca 180 kr

Al Banco

Lantliga pastarätter

På Al Banco satsar man på en lite kortare, men desto mer välarbetad meny. I rampljuset står hemgjord pasta som kombineras med klassiska italienska ingredienser och smaker. Rustikt, enkelt och kärleksfullt. Du kan också komma hit för frukost och AW, samt soligt häng på uteserveringen under sommaren.

 • Prisexempel: Pasta ca 120 kr

Pasta +

Hemsida

En klassiker

Med röd- och vitrutiga dukar, tegelklädda väggar och rustika takbjälkar skapar man här en pittoresk middagsmiljö. Levande ljus adderar till den mysiga stämningen hos denna italienare, som funnits sedan 1995, och på menyn står rejäl italiensk mat – med fokus på just pasta.

 • Prisexempel: Pasta ca 165-230 kr

Bar Italia

Superitaliensk matbar

Denna lilla italienare påminner närmast om en liten matbar i Roms mest gemytliga kvarter – inte minst under sommaren då uteserveringen dränks i sol. Droppa in på en snabb espresso och macka till frukost, eller slå dig ner för en lunch i form av pizza eller pasta med ingredienser som burrata, San Marzano-tomater, tryffel och färsk basilika. 

 • Prisexempel: Pizza och pasta ca 145 kr

Piccola Italia

"Little Italy"

Nordenskiöldsgatan i Linné kallas Göteborgs eget Little Italy, och visst stämmer det att det ligger ett stort antal italienare längs med gatan. Piccola Italia gjorde slag i saken och gav sin restaurang samma namn, fast på italienska, förstås. På kort tid har den lilla trattorian kommit att bli mångas favorit. Maten är vällagad, och med blåvitrutiga dukar, rustika möbler och tända ljus skapas en genuint hemtrevlig känsla.

 • Prisexempel: Pasta ca 170-240 kr

Enoteca Roma

Familjeägd bar och bistro

En hemtrevlig restaurang och vinbar som värnar om den italienska matkulturen. Menyn uppdateras regelbundet, och så gott som dagligen serveras en ny varmrätt vid sidan av ostar, chark och andra antipasti. Missa inte att lämna lite plats i magen för dolci, som allt som oftast består av säsongens pannacotta.

 • Prisexempel: Ciabatta ca 160 kr

Il Gambero

Lagat med temperament och kärlek

För 30 år sedan öppnade den lilla restaurangen Il Gambero i Landala, och med åren har stammisarna blivit många. Nu har Gambero flyttat till Vasastan, stammisarna har flyttat med och nya har tillkommit. Fokus ligger på italiensk husmanskost – något som enligt ägaren bör tillagas med fina råvaror, en smula temperament och mycket kärlek. Om det är det som är hemligheten låter vi vara osagt, men något är det som gör Gamberos mat till något alldeles extra.

 • Prisexempel: Pasta ca 140-155 kr

Teos

Mat från Medelhavet

Teos i Vasastan har sedan starten 2002 kommit att bli en favorit för många. Här serveras utvalda rätter från Medelhavet, bland annat pasta och italienska pizzor. För dig som planerar en fest eller annat event så erbjuder Teos catering.

 • Prisexempel: Pasta ca 160-230 kr

Extratips: Pastor

Lyxpasta i luckan

Vita dukar och tända ljus i all ära, men ibland vill man bara käka något snabbt på stående fot – utan att för den sakens skull göra avkall på smakupplevelsen. Vid sådana tillfällen kan du styra stegen mot Gamlestadens fabriker, där Pastor serverar lyxiga pastarätter direkt ut luckan. Pastan vevas på plats i vagnen, och serveras med lyxiga tillbehör som burrata, varmrökt sidfläsk och tryffel.

 • Prisexempel: Pasta ca 124-140 kr

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;