Guiden till budgetbarer i Göteborg

Guiden till budgetbarer i Göteborg

Visst finns det gott om trendiga hipsterhak och restauranger med specialkoncept i Göteborg, men ibland vill man bara ha billig öl och opretentiöst häng, helt enkelt. Som tur är hittar du ett gäng budgetbarer med plånboksvänliga alternativ runt om i staden. Här guidar vi dig till klassiska stammishak och barer med personlig karaktär – som serverar öl, vin och drinkar till riktigt schyssta priser i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Bästa budgetbarerna i Göteborg
  1. Ölstugan – Öl från svenska bryggerier
  2. Kings Head – Populärt bland studenter och AW-sugna
  3. Silverkällan – Anrik budgetklassiker
  4. 9:ans Ölhall – Stort utbud med något för alla
  5. Dansken – Danskt hygge till bra pris
  6. Haket – Karaoke och schyst häng
  7. Cheers Pub & Sportbar – Omtyckt pub med sportintresse
  8. Källarn Bar – Källarbar med karaokekvällar
  9. Kungsbaren – Låga priser på välkänd adress
  10. Emona Restaurang & Pizzeria – Påhittiga pizzor
  11. Kelly's – Billig inredning och bärs
  12. Hing Wa – Autentiskt kinesiskt
  13. Café Publik – Prisvänlig öl
  14. The Queen Restaurant – Liverpool-fansens home away from home
  15. The Flying Barrel – Den flygande gastropuben
  16. Silverdraken – Bärs och kinamat

Bästa budgetbarerna i Göteborg

Ölstugan

Hemsida

Öl från svenska bryggerier

Det är inte bara Stockholm som har sina tullar, även Göteborg ramas in av knutpunkter för dem som är sällskapssjuka, hungriga eller bara sugna på något att dricka. Ölstugan Tullen på Andra Långgatan är originalet bland kedjans hak i staden, och här hittar du både plånboksvänlig husman och spännande öl från svenska bryggerier. Du som vill ha en billig bärs i all enkelhet bör satsa på en Norrlands Guld för 44 kronor.

Kings Head

Hemsida

Populärt bland studenter och AW-sugna

Kings Head är ett populärt tillhåll för stadens många studenter och andra som vill dricka öl utan att göra hål i plånkan. Den stora lokalen på Andra Långgatan brukar fyllas upp redan på eftermiddagen, då dukas det nämligen upp till en stor AW-buffé som ingår när man köper bärs – perfekt för den som vill kirra både öl och middag på budgetvänligt sätt.

Silverkällan

Anrik budgetklassiker

Till Silverkällan går du kanske inte för en storslagen restaurangupplevelse, men stans billigaste och kallaste öl hittar du garanterat här. Lokalen må vara enkel och maten likaså, men stämningen är alltid god varav många stammisar återvänder gång på gång. Här kan du spendera en helkväll utan märkbar påverkan på plånboken. 

9:ans Ölhall

Stort utbud med något för alla

9:ans ölhall är just vad det låter som, en väl tilltagen hall där öl inmundigas frekvent. Klientelet är lika varierat som ölpriserna och det finns definitivt något för alla. Ölutbudet är bland de större på den bartäta Andra Långgatan, vilket gör det lätt att hitta något som faller en i smaken, oavsett om du är ute efter en stor stark till ett lågt pris eller en lokalbryggd hantverksöl.

Dansken

Hemsida

Danskt hygge till bra pris

Dansken vill förstås få in så mycket danskt hygge som bara möjligt på Andra Långgatan, och visst är det ofta trångt, mysigt och fullt med folk. En stor stark får man billigt och på menyn står även smörrebröd, husmanskost och dansk snaps till schysta priser.

Haket

Karaoke och schyst häng

Haket är haket som gör skäl för sitt namn; här är det bärs och gött häng som gäller. Lite undangömt på Första Långgatan ligger baren på två våningar, och utöver öl och pubmat till rimliga priser ordnas det allt som oftast populära karaokekvällar och quiz på nedervåningen.

Cheers Pub & Sportbar

Hemsida

Omtyckt pub med sportintresse

Cheers har legat på Viktoriagatan så länge många av oss kan minnas. Den familjära puben är omtyckt både av fotbollsfans och glada pubbesökare i allmänhet. Många matcher visas och pubkäk med engelska influenser, liksom öl och vin, står till buds till bra priser. Sommartid är den soliga lilla trottoarserveringen ofta proppfull.

Källarn Bar

Källarbar med karaokekvällar

I källarbaren i Vasastan samlas många festsugna för att börja kvällen med dryck – klientelet är ungt och partystämningen högst närvarande. Priserna kan vara bland de billigare i stan, på Källarn Bar får du en kanna öl för en och en halv hundring, något som förstås uppskattas av många. Ibland hålls det karaokekvällar, vilket ju brukar vara ett populärt inslag på förfesten.

Kungsbaren

Låga priser på välkänd adress

Där den klassiska budgetbaren PC en gång låg har Kungsbaren flyttat in. Lokalerna på Kungsgatan har fått sig ett lyft, men priserna är fortsatt bland de lägsta i stan. Även mat och drinkar kan beställas till plånboksvänliga priser.

Emona Restaurang & Pizzeria

Hemsida

Påhittiga pizzor

På Emona kan du både mätta magen med pizza och skåla i öl och vin till ett riktigt schysst pris. Välj bland traditionella pizzor och restaurangens egna varianter såsom  "Lappen Jörgen" eller "Hammar Johan", eller hugg in på en pasta, kebabtallrik eller sallad. 

Kelly's

Billig inredning och bärs

Många göteborgare bär på minnen från besök på Kelly's, eller minns av någon anledning inte så mycket av sitt besök i baren. Den stora publikdragaren är knappast inredningen, utan den veganska menyn och billiga ölen på fat. Stället erbjuder även ett skapligt utbud i kylen.

Hing Wa

Hemsida

Autentiskt kinesiskt

Hing Wa anses av många vara en av stans allra bästa kinesiska restauranger, och tveklöst är den en av stans mest prisvärda. Här tas du med på en smakresa genom det kulinariska Kina med rätter som gung pao chicken och friterad fisk, som allra helst sköljs ner med en kall öl. 

Café Publik

Hemsida

Prisvänlig öl

Det här Caféets publik har under åren varit tämligen ung, musik- och kulturintresserad – och över allt annat med en svår öltörst. Den stora starken är fullt rimligt prissatt. Stället serverar dessutom ett habilt kaffe och dj:s vänder regelbundet plattor i båset.

The Queen Restaurant

Liverpool-fansens home away from home

Till den här drottningen strömmar Liverpool-fansen varje gång det är match (och de flesta andra kvällar med). Sedan 2008 visar man samtliga av lagets matcher och till det serverar man en engelsk meny och mänskligt prissatt öl. Man sitter även på flera kranar med hantverksbärs.

The Flying Barrel

Hemsida

Den flygande gastropuben

The Flying Barrel är en av få gastropubar i Göteborg och man sportar klassiska pubrätter och trerättersmenyer. Stället rymmer även en populär källarpub där du kan både äta gott och dricka till en billig peng. För den som får smak för deras dryckesutbud erbjuds även provningar.

Silverdraken

Hemsida

Bärs och kinamat

I en prestigelös lokal på Herkulesgatan serverar Silverdraken kinesiska klassiker till såväl lunch som middag. Menyn är lika bred som budgetvänlig, och listar utöver en mängd rätter från Kinas olika hörn även öl och drinkar. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta