Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Tapasbaren

4,2
5 betyg
Redigera Tapasbaren

Mitt på Mariaplan ligger Tapasbaren, en familjär liten krog som kombinerar två av mångas absoluta favoriter – spansk matkultur och Majornas gemytlighet. Tapasbarens främsta fokus ligger på regional, god mat som är till för att ätas under sociala former, lite som i Spanien.

Tapasbaren drivs av Daniel Brobäck, som under många år jobbade på både stjärnkrogar och enklare ställen runtom i världen, och Christian Johnsson, som har drivit krogar i både Sverige och Norge. Erfarenheterna har de tagit med sig till Tapasbaren i Majorna. Här vill de att gästerna ska få en personlig och familjär upplevelse, och restaurangen har mycket riktigt kommit att bli något av ett andra vardagsrum för många stammisar. Den rustika lokalen är inredd lite som en krog i Andalusien, med snirkliga detaljer, rustika träbord, rappade väggar, mönstrat kakel och klädda stolar.

Menyn, som består av mindre rätter lagade från grunden, skiftar från dag till dag beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga för tillfället. Råvarorna kommer från närliggande gårdar och följer därför alltid säsong. Även när det kommer till dryck varierar utbudet. Ofta är den gemensamma nämnaren ekologiskt med mycket karaktär.

Tapasbaren bjuder även på barhäng och skön musik, och sommartid kan man umgås, äta grillat och ta ett glas på uteserveringen - ett av Majornas riktiga vattenhål.

Användarbilder på Tapasbaren Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Tapasbaren av Sara K.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 jul 2022

Detta stället har verkligen fattat grejen med tapas. Man bli förvånad över hur det låter på menyn och när man få smaka på det.
Otroliga smaker och dom har verkligen koll på vad som finns på tallriken.
Svampkroketterna va otrolig... Visa hela »

16 jun 2015

Stället har grymt höga ambitioner och de små rätterna är makalöst goda. Det är tydligt att det är restaurang-proffs som driver Majornas eget tapas-ställe. Dock kan jag tycka att priserna ibland tenderar att bli lite väl tilltagna, med tanke på... Visa hela »

21 jan 2020

Grymt mysigt ställe med jättetrevlig personal. Maten var god men priserna kändes lite väl saftiga. skulle gärna gå hit fler gånger men bara vid speciella tillfällen pga priset.

30 nov 2018

Otroligt god mat, mycket vegetariskt och spännande kombinationer jag aldrig testat förut. Vi tog kockens val av rätter för kvällen och blev väldigt mätta och belåtna. Plus för hundvänligt! 🐶

13 apr 2019

Fick en överraskande upplevelse med en upplevd ”liten” tapasmeny. Vi fick ett fantastiskt gott vinförslag av en kunnig servitris och åt vegetariska alternativ och mycket goda rätter. Både entrecôte och lammfile var fantastiska.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.