Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Porter Pelle

5,0
1 betyg
Redigera Porter Pelle

Porter Pelle är en anrik bistro samt porter- och vinkällare belägen i rustika lokaler intill vattnet i området Klippan. Här serveras vällagad husmanskost med internationella influenser, och på dryckesmenyn hittar du bland annat ett brett utbud av ölsorter där många kommer från små, lokala bryggerier. På Porter Pelle anordnas även olika events och upplevelser i form av allt från vinprovningar till livemusik och portervandringar. Lokalerna kan abonneras för konferens och kickoff, och maten finns att beställa som take away och catering.

Porter Pelle huserar i trivsamma lokaler som vetter mot kajen, Röda Sten och Älvsborgsbron. I hjärtat av området Klippan, bland trämöbler, klassiska mattor och ölinspirerad dekor, serveras vällagad husmanskost med internationella influenser till både lunch och middag. När solen visar sig kan du slå dig ner på uteserveringen vid vattnet. I köket fokuserar man på att skapa vällagade rätter från grunden, på högklassiga råvaror. Varje vecka serveras veckans lunch där sallad, kaffe och kaka ingår. På middagsmenyn finns något för alla smaker, med både kött, fisk och vegetariska alternativ. Maten går även att beställa som take away och catering. På dryckesmenyn finns ett brett urval av såväl viner som ölsorter, och du hittar bland annat lagrad Carnegie Porter från ägaren Björn Lagers egna samling.

För dig som ska anordna en konferens eller kickoff erbjuder Porter Pelle flera konferenslokaler och aktiviteter. Bland annat finns det en pråm i anslutning till restaurangen, som går att hyra för events både över och under vattenytan. Ovanför ytan finns en generös terrass och badstege för den som känner för ett dopp. Under ytan göms, förutom en konferenslokal, även ett Carnegiemuseum med världens största samling av unika porterflaskor. Välj en konferenslokal som passar för att sedan lägga till aktiviteter och mat efter önskemål.

Porter Pelle anordnar även evenemang och upplevelser i form av bland annat livemusik, quiz, vinprovningar och matlagningskurser. Vill du lära dig mer om både porter och området Klippan kan du gå på en historisk portervandring där Björn Lager visar runt i trakterna kring det gamla klassiska Carnegiebryggeriet.

Användarbilder på Porter Pelle Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
7 jun 2022

Bra lunch, trevlig atmosfär och bärsen sitter riktigt fint

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.