Valentinas Kallebäck

inga betyg
$$$
Fransk restaurang
Valentinas
inga betyg
Typiska rätter: Tarte flambée

“Fransk matlagning på en tunn och krispig surdegsbotten”

Med kärlek till fransk matkultur i allmänhet och tarte flambée i synnerhet bjuder  Valentinas in till lunch, middag och vinhäng med modern kvarterskrogskänsla. Restaurangen, som huserar i området som utgör Kallebäcks terrasser, har en hel del gemensamt med sin äldre syster vid Lilla Bommen, men vill erbjuda ännu mer av det goda. Här är lokalen dubbelt så stor och menyn ännu bredare, med utvalda viner, en franskflörtande à la carte och sharingmiddag med dryckespaket. 

“Fransk matlagning på en tunn och krispig surdegsbotten” – så beskriver bröderna bakom Valentinas signaturrätten tarte flambée, en typ av fransk pizza som toppas med allt från chark och ostar till svamp, tryffel och friterad scharlottenlök. Tarten har sin givna plats på menyn till såväl lunch som middag, tillsammans med ett levande utbud av franska klassiker och desserter. Trillar du in dagtid kan du välja bland ett par varmrätter, affärslunch om två eller tre rätter samt lunchvin på hel- och halvglas. Framåt kvällen byts menyn ut till en ambitiös à la carte med mellanrätter samt en färdigkomponerad sharingmeny med tillhörande dryckespaket. 

Även vinlistan följer det franska temat med utvalda flaskor från både kända och ovanliga producenter på glas eller flaska. Den som föredrar en välskakad cocktail kan göra ett besök i baren där det skakas drinkar av både klassiskt och modernt slag. 

Till Valentinas Kallebäck kan du komma för en afterwork likaväl som en dejtkväll, affärslunch eller skönt vinhäng med vännerna – sociala tillfällen att förgylla vardagen med helt enkelt. Fluffiga lampor, sammetsmöbler och dämpad belysning skapar en lika elegant som avslappnad miljö, inte minst när mörkret faller utanför de stora fönstren och känslan av ett ombonat vardagsrum infinner sig. 

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Valentinas Bilder

Recensioner av Valentinas

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Valentinas Kallebäck!

Kontaktinformation

Representerar du Valentinas Kallebäck?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Valentinas Kallebäck?

På Valentinas Kallebäck serveras bland annat:

  • Franskt
  • Smårätter

Vilken typ av bar är Valentinas Kallebäck?

Vi har klassificerat Valentinas som:

  • Cocktailbar
  • Vinbar

Vad kostar det att äta på Valentinas Kallebäck?

Valentinas Kallebäck ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Serverar Valentinas Kallebäck lunch?

Ja, Valentinas har lunchserveringar.

Var ligger Valentinas Kallebäck?

Valentinas Kallebäck ligger på Skummjölksgatan 2, 412 76.