Historiska museet

3,0
1 betyg
Museum
Hemsida
Instagram
Historiska museet
3,0
1 betyg
Hemsida
Instagram

På Historiska museet får du uppleva och utforska Sveriges historia, från forntid till nutid. Med över tio miljoner enskilda föremål från olika tidsåldrar är museet ett av landets största. Här välkomnas du till andra världar som spänner över tusentals år, där du får ta del av dramatiska livsöden, maktkamper, vardagsliv och fest.

Historiska museets utställningar börjar vid vår äldsta forntid och går vidare till vikingatiden, via medeltiden och ända fram till nutid. Här hittar vi Sveriges äldsta bevarade klädesplagg, vikingatida skatter, reliker, helt unika rustningar, madonnor och mycket mer. Utställningen Vikingarnas värld är en av världens största vikingautställning med 2500 originalföremål, och i Guldrummet visas landets främsta guld- och silverskatter. Utöver de fasta utställningarna visar man också tillfälliga utställningar och anordnar aktiviteter för alla åldrar. Här kan du lyssna på föredrag, gå på temadagar och magasinvisningar, och för de yngre finns kluriga uppdrag såsom Tidsresenären och Historiedetektiverna, där nytta och nöje går hand i hand. Under sommaren är museets gröna innergård fylld med aktiviteter, bland annat får du chansen att prova på vikingatida hantverk och lekar. Du kan också baka vikingatida bröd och hälsa på i smedjan.

Ambitionen är att göra museet tillgängligt och möta alla besökares behov. Följ med på en guidad visning, eller strosa runt i egen takt med en audioguide i öronen. Man erbjuder också digitala föreläsningar och visningar med museets pedagoger. 

Behöver ni fylla på med energi eller bara är sugna på något gott under besöket kan ni bege er till Restaurang Rosengården. Där serveras bland annat dagens lunch, fika och kaffe – allt med miljö och hållbarhet i åtanke. Du kan också pausa med ett glas vin eller en glass bland klätterrosorna på innergården. 

Föreslå ändringar

Recensioner av Historiska museet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 nov. 2018

Kallt i lokalerna. Saker att göra för barnen - rita och pyssel mm, bra!
Goda smörgåsar och ljus lager 🍻.