Vasamuseet

3,6
5 betyg
Museum
Aktivitet
Vasamuseet
3,6
5 betyg

Vasamuseet på Djurgården är hemvist åt det världsberömda skeppet Vasa, som sjönk på sin första färd 1628 och bärgades ur Stockholms ström 1961. Här kan du beskåda skeppet i sin fulla prakt och ta del av utställningar om Vasas historia och människorna som levde då.

Det nuvarande Vasamuseet invigdes 1990, nästan 30 år efter att Vasa lyftes upp ur Stockholms ström. Här visas skeppet som har gått från nederlag till publiksuccé, med mängder av besökare från hela världen. Flera decennier har ägnats åt restaurering och konservering av Vasa, som numera är världens bäst bevarade 1600-talsskepp.

På museet kan man se skeppet på nära håll och även göra en djupdykning i Vasas historia genom utställningar om hur skeppet byggdes, seglade och sjönk, och hur det bärgades över 300 år senare. Det går även att lära sig mer om människorna kring Vasa och om skeppets över 700 skulpturer och ornament; viktiga symboler som skulle inge både beundran och fruktan.

Bortsett från utställningarna kan man även ta del av ett brett programutbud med allt från föredrag till konserter med koppling till Vasa och dess samtid.

Är man sugen på att äta eller fika så finns det även en restaurang på museet som serverar husmanskost och bakverk.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
5

Recensioner av Vasamuseet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Texten har översatts automatiskt.

Ett ganska imponerande museum, har inte riktigt sett något liknande någon annanstans. Själva fartyget är magnifikt, och själva museet är riktigt bra utformat så att du kan få en bra titt på alla de olika delarna av det, och det är också my...

Sveriges turistfälla nr 1. Sveriges största flopp genom alla tider. "-Ja, vi bygger ett museum om det, så alla andra länder kan se hur dåliga vi är på att bygga båtar och på att förbereda oss inför krig."

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
5

Representerar du Vasamuseet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilka typer av aktiviteter finns på Vasamuseet?

På Vasamuseet hittar du bland annat:

  • Museum

Var ligger Vasamuseet?

Vasamuseet ligger på Galärvarvsvägen 14, 115 21, Djurgården. Närmsta tunnelbana är Kungsträdgården (ca 950m).