Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof (Pontus in the Park, Pocket) tar initiativ för att lyfta morgondagens kockar genom The Dinner Club. En scen där lovande, oetablerade kockar får bjuda på innovativ matlagning med sin personliga prägel. Evenemanget arrangeras två gånger i månaden på Atelier 23, i DN-skrapan, och är öppen för alla som vill prova talangernas middagsmenyer.
The Dinner Club hålls i The Kitchen på Atelier 23 och är ett nytt koncept där morgondagens stjärnkockar får ta över köket och gästspela två gånger i månaden. Vid varje tillfälle bjuds gästerna på en intim, trevlig kväll där kocken personligt berättar om sig själv, sin bakgrund och presenterar sina rätter.
- Vi upplevde att det saknades ett forum för lovande kocktalanger och så uppkom idén till The Dinner Club. En plats med ambitionen att ge oetablerade kockar en egen scen där de får möjlighet att visa sina färdigheter, prova nya, orädda smakkombinationer och bjuda gäster på oförglömliga kvällar, säger Pontus Frithiof.
The Kitchen tar emot upp till 24 gäster vid Community Tables och är en mindre matsal med tillhörande kök för uppläggning och servering av mat. Ingen kväll är den andra lik då varje kock själv sätter sin signatur på menyn och antalet rätter. The Dinner Club bjuder på oväntade överraskningar och nya kombinationer varje gång.
Snart är det dags för Årets Kock Jimmi Eriksson (tidigare Pontus!, Restaurang Jonas och Lilla Ego) att gästa Atelier 23.