"Clean food" som i LA på Mälarpaviljongens nya syskon

Nu har Kungsholmen fått sitt eget mecka för alla som längtar efter vegetarisk fast food, raw treats eller en spetsad eko-drink i solen. Vi har pratat med Marcus Ullmarker som är projektledare för Mälarpaviljongens nyöppnade deli The Green Queen.

Hej Marcus, berätta lite mer om The Green Queen!
- Vi har samlat inspiration i New York och Los Angeles. Där finns en stor efterfrågan på glutenfritt, låglaktos och vegetariskt som har börjat komma till Sverige. Maten är ”clean”, fri från raffinerat socker, och vi satsar även på ekologiskt och att göra våra egna kallpressade juicer. Och så har vi en jättepoppis kokosglass som har vunnit olika priser.

Ni är även en bar?
- Precis, vi har ett stort utbud av ekologiska viner, glutenfri öl och till och med ekologisk vodka som man kan göra sommardrinkar och pitchers på. Våra tortillas är ett trevligt sommaralternativ att äta till! När vi stänger är det bara att fortsätta nere på Mälarpaviljongen.

Vad skiljer er från andra hälsoställen i Stockholm?
- Vi är ingen hälsobar i den bemärkelsen att man ska komma hit på detox eller banta. Maten är vegetarisk och ekologisk men ändå matig och rik i smakerna. Vi har även chiapudding, men det ska kunna vara kul också. Bland annat har vi en varm dryck med macapulver, vilket ska vara potenshöjande, så det är med glimten i ögat.

Vad är målet?
- Att det ska finnas något för alla. Vi sitter ihop med Mälarpaviljongen, så det är kul att det även finns något för dem som inte äter kött eller gluten. Folk börjar bry sig om sådant och då är det roligt att kunna erbjuda det också!

Ni öppnade härom veckan. Hur har starten varit?
- Det har varit jättepositiva reaktioner, speciellt på maten. Folk är glada att det öppnar ett sådant här ställe på den här sidan stan, så det är jätteroligt!

The Green Queen kommer att hålla säsongsöppet under sommaren. Efter midsommar börjar de servera frukost varje dag kl 8.