Tillsammans med prisbelönta bartendern Josephine Sondlo öppnar nu kockduon bakom Adam/Albin nya Nori Bar i anrika Birger Jarlspassagen. Cocktailbaren öppnar under våren 2022 och blir granne med restaurangen Misshumasshu, med ambitionen att ytterligare stärka den anrika passagen som en levande mötesplats mitt i Bibliotekstan.
Adam & Albin driver utöver sin krog med samma namn sedan tidigare också restaurang Misshumasshu i Birger Jarlspassagen. Nu kompletteras utbudet med en cocktailbar signerad kockduon och stjärnbartendern Josephine Sondlo. Inspirationen till konceptet för Nori Bar är hämtat från de bästa barerna i New York där Jospehine tidigare varit verksam.
Foto: Hufvudstaden
Konceptet kommer vara mörkt, mystiskt och suggestivt där varje beställning får samma hantverksmässiga uppmärksamhet med en cocktailmenyn som tar avstamp i kända klassiker, med japanska element – från specifika råvaror till tekniker. White Russian blir till en kakigoriservering, Bloody Mary piffas till med miso och togarashi för att sedan garneras med noriblad. Här kan man förvänta sig mycket färg, vackra former och kreativa garneringar som lyfter smakerna.
– Förutom fantastisk barmat på kvällen kommer vi dagtid erbjuda en skön långlunch inriktad på seafood. En fast meny med en blinkning till den japanska omakasemåltiden. Kockar och bartenders delar plats bakom baren både på dagen och kvällen. Det är den första baren vi startar, men som vanligt är det viktigt att även maten håller högsta nivå, precis som på våra andra krogar, säger Adam Dahlberg, grundare av Adam & Albin.
– Axel Sundeman, som också är nöjeschef för Misshumasshu, kommer att ansvara för DJs, livemusik och andra happenings. Nori Bar kommer bli ett fint tillskott till Stureplans alla krogar och det här blir baren som du aldrig vill gå hem ifrån. Nu börjar äntligen det glada 20-talet, säger Albin Wessman, grundare Adam & Albin.